Elérkezett az évnek az az időszaka, amikor a színházak sorban bejelentik, milyen bemutatókkal várják nézőiket jövőre. A már eddig kihirdetett évadokat ide kattintva böngészhetitek át.

A járvány miatt félbeszakadt előző évad műsorára alapozó, ám új elemeket is tartalmazó szórakoztató évadot tervez ősztől az egri Gárdonyi Géza Színház – mondta el Blaskó Balázs, a teátrum igazgatója az intézmény május 14-én megtartott sajtótájékoztatóján. A fenntartó helyi önkormányzattal és az Emberi Erőforrások Minisztériumával egyetértésben nehéz gazdasági helyzetükre való tekintettel nem lesz lehetőségük pótolni az elmaradt előadásokat, ezért épül a jövő évad műsorterve a tavaly novemberben félbeszakadt előzőre. A tavaly ősztől idén tavaszig tervezett öt helyett azonban hat bemutatót láthat majd a közönség.

Az első nagyszínpadi premier októberben A nagymama című vígjáték lesz, amit az igazgató Blaskó Balázs állít színpadra. A folytatásban színre viszik Kálmán Imre A montmartre-i ibolya című operettjét Halasi Imre rendezésében, valamint a Pletykák című bohózatot, amelyet Frigyesi András álmod színre. Dürrenmatt A fizikusok című darabját Kiss József rendezi, de érkezik majd Sisi címmel egy romantikus táncjáték is Topolánszky Tamás koreográfiájával, amelyben a GG Tánc Eger nevű tánctársulat működik közre. A nagyszínpadi premierek sorát jövő tavasszal az Aranyrandevú című romantikus retrokomédia zárja.

Blaskó Balázs, a Gárdonyi Géza Színház igazgatója (Fotó: színház.org)

A gyerekeknek szóló előadások között a Babszem Jankó Gyermekszínházzal közösen mutatják be a Grimm-testvérek két meséjét, a Rigócsőr királyfit és A széttáncolt cipellőket. Emellett ugyancsak az említett együttműködés gyümölcseként láthatják a legifjabb nézők A rátóti csikótojás című népmesét is. A stúdiószínpadon ősszel újra megtartják az Egri Stúdiószínházi Táncfesztiváltó. Ezen kívül a Tikk-takk. bumm című musicalt és a Páratlan páros 2 – Klikk! című komédiát láthatja majd a közönség ugyanitt.

Az egri Gárdonyi Géza Színház bemutatói a 2021/22-es évadban:

Nagyszínpad:

Csiky Gergely: A nagymama (vígjáték, rendező: Blaskó Balázs)
Kálmán Imre – Julius Brammer – Alfred Grünwald: A montmartre-i ibolya (operett, rendező: Halasi Imre)
Pletykák (bohózat, rendező: Frigyesi András)
Dürrenmatt: A fizikusok (komédia, rendező: Kiss József)
Sisi (romantikus táncjáték, koreográfus: Topolánszky Tamás)
Tóth-Máté Miklós: Aranyrandevú (romantikus retró komédia, rendező: Blaskó Balázs)
Rigócsőr király / A széttáncolt cipellők / A rátóti csikótojás (mesejátékok, közös bemutatók a Babszem Jankó Gyermekszínházzal)

Stúdiószínpad:

Tikk-takk. bumm (musical)
Páratlan páros 2. – Klikk! (komédia)

Kiemelt kép: Az egri Gárdonyi Géza Színház (Fotó: visiteger.com)