Elérkezett az évnek az az időszaka, amikor a színházak sorban bejelentik, milyen bemutatókkal várják nézőiket jövőre. A már eddig kihirdetett évadokat ide kattintva böngészhetitek át.

A salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház nyolc bemutatóval készül a 2020/21-es évadban, ezen kívül lesz három felolvasószínházi előadás, így összesen 11 új darabot láthatnak a nézők.

Szeptember 18-án, az évad első bemutatójaként érkezik a Tanulmány a nőkről Kis Domonkos Márk rendezésében. A zenés vígjáték a Zenthe Ferenc Színház, a Váci Dunakanyar Színház és a Soproni Petőfi Színház koprodukciójaként lesz látható, Ágoston Péter, Szabó Erika, Ozsgyáni Mihály és Hajdu Tibor főszereplésével. Ezt követi október 16-án a Dollárpapa című Gábor Andor-darab, amelyet Őze Áron állít színpadra, Papp Jánossal a főszerepben. Decemberben egy újabb klasszikus, A nagymama kerül bemutatásra, az egri Gárdonyi Géza Színházzal koprodukcióban. A címszerepet a Jászai Mari-díjas Saárossy Kinga alakítja, a vígjátékot Blaskó Balázs álmodja színre.

Hajdu Tibor (fotó: Éder Vera)

Január 22-én, a magyar kultúra napján az Énekes madár, Tamási Áron székely népi játéka mutatkozik be, Susán Ferenc rendezésében. Február 14-én, Valentin-napon lesz látható Olt Tamás Hét randi című „zenés sztendbájmi”-je, Mikecz Estillával és Mészáros Andrással a főszerepben. A következő premierre szintén egy jeles alkalomból, a színházi világnapon kerül sor: Luigi Pirandello IV. Henrik című színműve március 27-én debütál. A Bakos-Kiss Gábor által rendezett darabban a főszerepet Kaszás Gergő játssza. A hatodik, egyben utolsó premier Bródy Sándor A tanítónő című drámája lesz, amelynek bemutatója május 21-én lesz esedékes. Az előadást Kis Domonkos Márk állítja színpadra, a főszerepben a teátrum állandó vendégművésze, Vándor Éva tűnik fel. A fenti darabokon túl, bérleten kívüli előadásként (egyelőre dátum nélkül) érkezik az Esküvőtől válóperig című darab, amelynek szövegkönyvét Hamvai Kornél hat Georges Feydeau-egyfelvonásosból írta meg. A bohózatot Bakos-Kiss Gábor rendezi, a főbb szerepekben Erdélyi Tímea, Karalyos Gábor és Bede-Fazekas Annamária lesz látható.

Vándor Éva (fotó: RAS archívum)

A fenti bemutatókon túl három felolvasószínházi előadással is bővül a repertoár: november 17-én Karinthy Frigyes Lux úr szabadalma, avagy a nyolcadik mennyország című műszaki misztériuma debütál, február 2-án Ugo Betti Bűntény a Kecskeszigeten című pszicho-thrillere borzolja fel a kedélyeket, április 6-án pedig Herczeg Ferenc A kék róka című színműve lesz látható. Mindhárom produkciót Sándor Zoltán rendezi.

A Zenthe Ferenc Színház bemutatói a 2020/21-es évadban:

Gyárfás Miklós: Tanulmány a nőkről (bemutató: 2020. szeptember 18., rendező: Kis Domonkos Márk)
Gábor Andor: Dollárpapa (bemutató: 2020. október 16., rendező: Őze Áron)
Csiky Gergely: A nagymama (bemutató: 2020. december 14., rendező: Blaskó Balázs)
Tamási Áron: Énekes madár (bemutató: 2021. január 22., rendező: Susán Ferenc)
Olt Tamás: Hét randi (bemutató: 2021. február 14., rendező: Olt Tamás)
Luigi Pirandello: IV. Henrik (bemutató: 2021. március 27., rendező: Bakos-Kiss Gábor)
Bródy Sándor: A tanítónő (bemutató: 2021. május 21., rendező: Kis Domonkos Márk)
Georges Feydeau: Esküvőtől válóperig (rendező: Bakos-Kiss Gábor)

Felolvasószínházi előadások:

Karinthy Frigyes: Lux úr szabadalma, avagy a nyolcadik mennyország (bemutató: 2020. november 17., rendező: Sándor Zoltán)
Ugo Betti: Bűntény a Kecskeszigeten (bemutató: 2021. február 2., rendező: Sándor Zoltán)
Herczeg Ferenc: A kék róka (bemutató: 2021. április 6., rendező: Sándor Zoltán)

Kiemelt kép: A salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház épülete (fotó: nogradhont.hu)