Elérkezett az évnek az az időszaka, amikor a színházak sorban bejelentik, milyen bemutatókkal várják nézőiket jövőre. A már eddig kihirdetett évadokat ide kattintva böngészhetitek át.

Nyolc nagyszínpadi premierrel készül a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház a 2020/2021-es évadban, és műsorra tűzik a járvány miatt elmaradt darabokat is. Március 11-e, a vészhelyzet kihirdetése után 96 előadás maradt el a zalaegerszegi színházban – mondta el a pénteki évadzáró társulati ülésen Besenczi Árpád igazgató.

Az évadban eredetileg 252 előadást játszott volna a társulat, ezekre több mint 53 ezer néző váltott jegyet, a bérletesek száma pedig megközelítette a 11 ezret. Az igazgató felidézte, hogy a járvány idején a színház varrodájában több mint 3 ezer arcmaszkot készítettek, a színházi dolgozók segítettek arcpajzsok összeállításában és csomagolásában, a színművészek pedig a kórház udvarán adtak „köszönetkoncertet”.

A Kőszívű ember fiai című zenés színmű főpróbája március 11-én volt, de a bemutatóra már nem kerülhetett sor. Jókai Mór azonos című regényének színpadi adaptációját az eredetileg kitűzött dátum után egy évvel, napra pontosan 2021. március 13-án, díszelőadáson mutatják be.

A 2020/2021-es évadban az első premier a Sose halunk meg című zenés játék lesz, a produkciót október 9-én láthatja majd a közönség. A darab előkészítése már márciusban elkezdődött, de a veszélyhelyzet kihirdetése miatt leálltak a munkák. Október 22-én Ray Cooney Kölcsönlakás című vígjátékát mutatják be Besenczi Árpád rendezésében. December 4-én Vajda Katalin Legyetek jók, ha tudtok című színdarabját láthatja a közönség. A Luigi Magni és Bernardo Zapponi azonos című filmjéből készült darabot Moravetz Levente rendezi. A következő évben tűzik műsorra Rákosi Viktor és Nemlaha György Elnémult harangok című színjátékát Szilágyi Tibor rendezésében.

Az évadot záró Cigánykerék című musicalt, Szakcsi Lakatos Béla és Csemer Géza alkotását Böhm György állítja színpadra Bakó Gábor koreográfus segítségével. A Lázár Ervin-program keretében szeptember 16-án Farkas Ignác rendezésében mutatják be a Félőlény című zenés mesejátékot. A második félévben mesemusicallel várják a fiatalabb korosztályt: a Vuk című Fekete István-regényből készült produkciót Tompagábor Kornél állítja színpadra. A stúdiószínpadon Mihály Péter rendezésében a zalai származású Szálinger Balázs Becsvölgye című színművét mutatják be.

A Sóska, sültkrumli című komédia bekerült a VIDOR fesztivál programjába, a darabot augusztus végén mutatják be Nyíregyházán.

Hevesi Sándor Művelődési Központ (Fotó: Kanizsai Kulturális Központ)

A zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház bemutatói a 2020/21-es évadban:

Nagyszínpad:

Dés-Nemes-Koltai-Nógrádi: Sose halunk meg (zenés játék, bemutató: 2020. október 9., rendező: Koltai Róbert)

Ray Cooney – John Chapman: Kölcsönlakás (bohózat, bemutató: 2020. október 22., rendező: Besenczi Árpád)

Vajda Katalin: Legyetek jók, ha tudtok (zenés játék, bemutató: 2020. december 4., rendező: Moravetz Levente)

Rákosi Viktor – Nemlaha György: Elnémult harangok (színjáték, bemutató: 2021. január 8., rendező: Szilágyi Tibor)

Jókai – Böhm – Korcsmáros – Tolcsvay B. – Tolcsvay L.: A kőszívű ember fiai (romantikus színmű, bemutató: 2021. március 12., rendező: Böhm György)

Szakcsi Lakatos Béla – Csemer Géza: Cigánykerék (musical, bemutató: 2021. április 16., rendező: Böhm György)

Szemenyei János – Győrei Zsolt – Schlachtovszky Csaba: Vuk (musical gyerekeknek, bemutató: 2021. február 17., rendező: Tompagábor Kornél)

Békés Pál – Várkonyi Mátyás: A félőlény (zenés rém-mesejáték, bemutató: 2020. szeptember 16., rendező: Farkas Ignác)

Stúdiószínpad:

Szálinger Balázs: Becsvölgye (színmű, bemutató: 2021. április, rendező: Mihály Péter)

Kiemelt kép: A kőszívű ember fiai (fotó: zalaegerszegi Havasi Sándor Színház)