Habár a jelen helyzetben nélkülöznünk kell a színházakat, kedvenc társulataink már készülnek a jövő évadra: elérkezett az évnek az az időszaka, amikor a színházak sorban bejelentik, milyen bemutatókkal várják nézőiket jövőre. A már eddig kihirdetett évadokat ide kattintva böngészhetitek át.

A veszprémi Pannon Várszínház az elsők között jelentette be, milyen új produkciókat láthatunk majd tőlük a következő évadban. Vándorfi László, a társulat vezetője kiemelte: bíznak abban, hogy ősszel elindulhat az évad, de a jelenlegi helyzetben konkrét dátumokat nem tudnak mondani, valamint a bemutatók sorrendje is változhat.

A Pannon Várszínház repertorájából nem hiányozhat a következő szezonban sem a musical. A Pál utcai fiúk, a Kőműves Kelemen, a Hair, A dzsungel könyve és A padlás után egy újabb klasszikussal jelentkeznek majd a színház jubileumi, 20. évadában. A tervek szerint a sort Fenyő Miklós és Novai Gábor Hotel Menthol című zenés darabja nyitja, amely kétség kívül visszarepíti majd a nézőket az 1980-as évekbe, felidézve a legjobb Hungária-slágereket. Ezt követően Ray Cooney és John Chapman Kölcsönlakás című komédiája lesz látható. A darab jelenleg a budapesti Játékszín repertoárján is megtalálható, a történet sikerét mi sem bizonyítja jobban, hogy tavaly magyar filmadaptáció is készült belőle, Dobó Kata rendezésében.

Vádnorfi László (fotó: Pannon Várszínház Facebook oldala)

A könnyedebb hangvételű előadások után komolyabb vizekre eveznek: Daniel Keyes Virágot Algernonnak című regényének színpadi változatát mutatják be, amelyben az alacsony intelligencia-hányadossal rendelkező Charlie Gordon beleegyezik egy kísérletben: megoperálják, minek következtében az emberiség legokosabb férfija válik belőle, azzal azonban nem számolnak, hogy a folyamat egy idő után visszájára fordul. Ezt az előadást követi Peter Shaffer Amadeus című drámája, amely két zeneszerző, az ifjú Mozart és Salieri rivalizálástól sem mentes kapcsolatát mutatja be. Az évadot egy újabb komédia zárja: Carlo Goldoni és Hamvai Kornél A főnök meg én meg a főnök című műve egy olasz maffiának szállító, számtalan bonyodalomba keveredő pizzafutár történetét dolgozza fel.

A veszprémi Pannon Várszínház bemutatói:

Fenyő Miklós – Novai Gábor: Hotel Menthol (musical)
Ray Cooney – John Chapman: Kölcsönlakás (vígjáték)
Daniel Keyes: Virágot Algernonnak (dráma)
Peter Schaffer: Amadeus (dráma)
Carlo Goldoni – Hamvas Kornél: A főnök meg én meg a főnök (komédia)

Kiemelt kép: Pannon Várszínház (fotó: Pannon Várszínház Facebook oldala)