Elérkezett az évnek az az időszaka, amikor a színházak sorban bejelentik, milyen bemutatókkal várják nézőiket jövőre. A már eddig kihirdetett évadokat ide kattintva böngészhetitek át.

A Thália Színház – a tavalyihoz hasonlóan – idén is nagy lendülettel kezdi az évadot, a koronavírus-járvány miatti leállás miatt elmaradt bemutatóinak pótlásán kívül további hat premierrel készülnek a 2020/21-es évadra. Ezen a héten már el is kezdték a Gyilkosság az Orient Expresszen próbáit, Agatha Christie klasszikusa szeptember 5-től lesz látható Szirtes Tamás rendezésében, míg Béres Attila Yasmina Reza Művészet című drámáján dolgozik a Télikertben, amelynek premierje szeptember 4-én lesz.

Októberben visszatér a társulathoz Horváth Csaba, aki a Trainspotting sikere után most Patrick Marber Közelebb című drámáját állítja színpadra a Télikertben, a különleges formanyelvű előadásban Pindroch Csaba, Gubás Gabi, Mózes András és Tóth Eszter szerepel. Ezt követi a Woody Allen legendás filmjéből készült musical, a Lövések a Broadwayn, amelyet Béres Attila rendez majd. A főbb szerepekben Szabó Győző, Ember Márk, Szinetár Dóra, Mentes Júlia Virginia és Szervét Tibor lesz látható.

Valló Péter ebben az évadban David Mamet Egy jobb világ című kétszereplős művén dolgozik majd a Télikertben, a december 12-én debütáló darabot Zayzon Zsolt és Mentes Júlia Virginia játsszák. Februárban egy újabb Feydeau-darab debütál a nagyszínpadon: az Álmomban megcsaltál című bohózatot Kelemen József rendezi, Csőre Gábor, Gubás Gabi, Zayzon Zsolt, Tóth Eszter, Vida Péter, Nagy Viktor, és Tamási Zoltán kalauzolják majd benne a nézőket a francia riviérára.

A nagyszínpadi bemutatók sorát Henry Lewis – Jonathan Sayer – Henry Shields: Komédia egy bankrablásról című replika előadása zárja, a West Enden nagy sikerrel futó darab főbb szerepeiben Ember Márk, Csőre Gábor és Mózes András láthatók, a rendező Kelemen József. Az évad utolsó bemutatójára május 14-én kerül sor, Tracy Letts Killer Joe című művét Mózes András álmodja színpadra és Szabó Győző, Pindroch Csaba, Szabó Erika és Mórocz Adrienn játsszák.

Hangulatfotó a Művészet című előadásból (Fotó: Bodnár Zsófia / Thália Színház)

A Thália Színház bemutatói:

Nagyszínpad:

Agatha Christie: Gyilkosság az Orient Expresszen (rendező: Szirtes Tamás)

Woody Allen: Lövések a Broadwayn (rendező: Béres Attila)

Georges Feydeau: Álmomban megcsaltál (rendező: Kelemen József)

Henry Lewis – Jonathan Sayer – Henry Shields: Komédia egy bankrablásról (rendező: Kelemen József)

Thália Télikert:

Yasmina Reza: Művészet (rendező: Béres Attila)

Patrick Marber: Közelebb (rendező: Horváth Csaba)

David Mamet: Egy jobb világ (rendező: Valló Péter)

Tracy Letts: Killer Joe (rendező: Mózes András)

Kiemelt kép: Hangulatfotó a Gyilkosság az Orient Expresszen című előadásból (Fotó: Bodnár Zsófia / Thália Színház)