Elérkezett az évnek az az időszaka, amikor a színházak sorban bejelentik, milyen bemutatókkal várják nézőiket jövőre. A már eddig kihirdetett évadokat ide kattintva böngészhetitek át.

A 2020/21-es évadban öt nagyszínpadi bemutatót és három kamara-előadást tart a Szolnoki Szigligeti Színház – jelentette be a szolnoki Aba-Novák Agóra Kulturális Központban tartott évadzáró társulati ülésen Balázs Péter, a teátrum igazgatója.

Az évad első előadására szeptemberben kerül sor, Giulio Scarnacci és Renzo Tarabusi Kaviár és lencse című komédiáját Málnay Levente álmodja színre. A vérbő és temperamentumos olasz vígjáték főszerepét, a szélhámosságot művészi szinten művelő Papagattót Mihályi Győző alakítja majd. Októberben Szörényi Levente, Bródy János, Sarkadi Imre és Ivánka Csaba Kőmíves Kelemen című rockballadája kerül műsorra Radó Denise rendezésében, a teátrum ezzel az előadással állít emléket a trianoni békediktátum századik évfordulójának. December elején Szabó Magda Régimódi történet című művét mutatják be Csiszár Imre értelmezésében, ezt követi februárban Eisemann Mihály, Halász Imre és Békeffi István Egy csók és más semmi című zenés vígjátéka, amelyet Molnár László rendezésében láthat majd a közönség. Az évad utolsó bemutatójára március végén kerül sor: Herczeg Ferenc Déryné, ifjasszony című színjátékát Balázs Péter állítja színpadra.

Pillanatkép a Szolnoki Szigligeti Színház évadzáró társulati üléséről, balra Balázs Péter, a teátrum igazgatója (fotó: Szolnoki Szigligeti Színház)

A Szín-Mű-Helyben októberben két egyfelvonásos vígjáték – Zilahy Lajos A házasságszédelgő és Csehov Leánykérés című darabja – debütál majd Eperjes Károly rendezésében. 2021-ben Hunyady Sándor Bakaruhában című műve lesz látható ugyanitt. Balázs Péter bejelentette továbbá, hogy a bérleteket augusztus elejétől kezdik árulni, majd Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere elmondta, hogy a színház épületében folyamatosak a munkálatok, a felújítás idején a társulat továbbra is az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban tartja előadásait.

A Szolnoki Szigligeti Színház bemutatói a 2020/21-es évadban:

Nagyszínpad:

Giulio Scarnacci – Renzo Tarabusi: Kaviár és lencse (komédia, bemutató: 2020. szeptember 24., rendező: Málnay Levente)
Szörényi Levente – Bródy János – Sarkadi Imre – Ivánka Csaba: Kőmíves Kelemen (rockballada, bemutató, 2020. október 9., rendező: Radó Denise)
Szabó Magda: Régimódi történet (családtörténet, bemutató: 2020. december 4., rendező: Csiszár Imre)
Eisemann Mihály – Halász Imre – Békeffi István: Egy csók és más semmi (zenés vígjáték, bemutató: 2021. február 5., rendező: Molnár László)
Herczeg Ferenc: Déryné, ifjasszony (színmű, bemutató: 2021. március 26., rendező: Balázs Péter)

Szín-Mű-Hely:

Zilahy Lajos A házasságszédelgő és Csehov: Lánykérés (egyfelvonásosok, bemutató: 2020. október 10., rendező: Eperjes Károly)
Hunyady Sándor: Bakaruhában (színmű, bemutató: 2021.)

Kiemelt kép: Szolnoki Szigligeti Színház (fotó: Wikipedia)