A szabadság évadában 14 bemutatóval készül a teátrum. Az évad a tervek szerint  szeptember 21-én kezdődik Németh László Széchenyi című történelmi drámájával, melyet Csiszár Imre Kossuth-díjas rendező állít színpadra. A bemutatót Széchenyi István születésének 230. évfordulója alkalmából tartják.

A következő felnőtteknek szóló bérletes előadás Tamási Áron Ördögölő Józsiás című zenés tündérjátéka lesz, melyet a Zentai Magyar Kamaraszínházzal közösen mutatnak be. A darab zenéjét a Kossuth-díjas Szarka Gyula szerezte, rendezője pedig Pataki András lesz. Szintén Pataki András jegyzi a Sík Sándor művéből készült tragédiát, az István királyt, amely a zentai, a komáromi és a Forrás Színházzal közösen készül. Az 1921-es soproni népszavazás századik évfordulója alkalmából Somogyváry Gyula És mégis élünk című regényéből Demcsák Ottó Harangozó-díjas koreográfus, a Sopron Balett vezetője készít táncművet Szarka Gyula zenéjére. A kisszínpadon Slawomir Mrozek Emigránsok című színjátékát játsszák, amely a csallóközi Csavar Színházzal együttműködésben jön létre.

A felsősök megnézhetik A padlást, az És mégis élünk című táncművet és az iskolák lehetőséget kapnak arra, hogy diákjaik színházi nevelési előadáson is részt vehessenek a Kövek című tancjátékon keresztül. Az alsósoknak A rézerdő lakói című zenés mesejátékot kínálják Méhes Csaba és a Brass in the Five kvintett előadásában, valamint a Szabó Magda művéből készült Tündér Lala című mesét Mess Attila rendezésében, továbbá az Árgyilus és Tündér Ilona című mesetáncjátékot Alekszej Batrakov koreográfiájával és rendezésében, a Sopron Balett produkciójaként. Az óvodások sem maradnak színházi program nélkül,  ők ugyanis megnézhetik a Kelekótya haramiák című zenés bábjátékot a Ziránó Színháztól.

A jövő évadra a bérletek árusítását május 2-án kezdik. Az évadról további információkat a teátrum honlapján olvashatnak.

Kiemelt kép: jelenet A padlás című előadásból (Fotó: Soproni Petőfi Színház)