Elérkezett az évnek az az időszaka, amikor a színházak sorban bejelentik, milyen bemutatókkal várják nézőiket jövőre. A már eddig kihirdetett évadokat ide kattintva böngészhetitek át.

Izgalmas és sokszínű évaddal érkezik a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház: a 2020/21-es évadban is számtalan új bemutatóval készül a teátrum, amelyeket a szakma élvonalbeli rendezői visznek majd színre.

A kiváló alkotók között van Keresztes Attila, aki nem először dolgozik már Nyíregyházán, most Brecht egyik klasszikusát, a Kurázsi mama és gyermekeit rendezi majd a színházban. Az egyik legnagyobb érdeklődéssel várt előadás A Napsugár fiúk, amely azért is igazán különleges lesz, mert ezzel a darabbal búcsúzik a színháztól és a pályától is Puskás Tivadar, aki már 20 éve tagja a nyíregyházi társulatnak. Ráadásul az előadásban fiával, Puskás Petivel léphet színpadra, aki vendégszínészként csatlakozik a csapathoz az új évadban. Az Új stílusgyakorlatok című előadás megrendezésével tér vissza a városba Olt Tamás, a teátrum korábbi főigazgatója pedig saját darabját a Bogáncsvirágot viszi színre. Mind ezek mellett megrendezésre kerül a Szentivánéji álom, A kripli és a Funny Girl is.

Puskás Tivadar az Oscar című előadásban (Fotó: Juhász Éva)

Ha pedig ez mind nem lenne elég, új nevek is bemutatkoznak majd a következő évadban. Kovács D. Dániel A rovarok élete című orosz regényt, Vidovszky György pedig A csillagszemű juhász című népmese feldolgozását állítja színpadra. A teátrum művészeti vezetője, Horváth Illés pedig két produkciót rendez majd: az évad első nyári bemutatójaként az Édes Charity című Broadway-musicalt, valamint a Szaffi című rajzfilm színpadi változatát. Az új rendezőkön kívül új vendégművészeket is láthat majd a közönség, többek között Géczi Zoltánt, Szalay Bencét, Puskás Petit és Dallos Bogit.

A következő évadra már kaphatóak az új bérletek, az előző évadban vásárolt bérletes helyeket érintő bérletmegújításra pedig július 19-éig van lehetőség (azt követően már az új bérlők is igényt tarthatnak a régi bérlők helyére).

Rák Zoltán és Staub Viktória az Édes Charity plakátján (Fotó: Móricz Zsigmond Színház)

A nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház bemutatói a 2020/21-es évadban:

Nagyszínpad:

Jókai Mór kisregénye és Dargay Attila rajzfilmje alapján: Szaffi (mese, bemutató: 2020. október 2., rendező: Horváth Illés)

Bertolt Brecht: Kurázsi mama és gyermekei (epikus dráma, bemutató: 2020. október 17., rendező: Keresztes Attila)

Neil Simon: A Napsugár fiúk (vígjáték, bemutató: 2020. december 5., rendező: Mészáros Tibor)

Szálinger Balázs: A csillagszemű juhász (mese, bemutató: 2021. január 15., rendező: Vidovszky György)

William Shakespeare: Szentivánéji álom (vígjáték, bemutató: 2021. február 13., rendező: Szőcs Artur)

Jule Styne – Bob Merrill – Isobel Lennart: Funny Girl (musical, 2021. március 27., rendező: Szente Vajk)

Krúdy Kamaraszínpad:

Martin McDonagh: A kripli (fekete komédia, bemutató: 2020. szeptember 11., rendező: Halasi Dániel)

Raymond Queneau ötlete alapján Olt Tamás – Váradi R. Szabolcs: Új stílusgyakorlatok (variálós derűre hangolós, bemutató: 2020. október 30., rendező: Olt Tamás)

Viktor Pelevin: A rovarok élete (regény adaptáció, bemutató: 2020. december 11., rendező: Kovács D. Dániel)

Göttinger Pál: Bogáncsvirág (krimi, bemutató: 2021. április 16., rendező: Göttinger Pál)

Rózsakert Szabadtéri Színpad:

Neil Simon – Cy Coleman – Dorothy Fields: Édes Charity (musical, bemutató: 2020. augusztus 16., rendező: Horváth Illés)

Művész Stúdió:

Veres András: A púpos lovacska (mese, bemutató: 2020. augusztus 29., rendező: Varga Péter)

Bartók Béla és Balázs Béla táncjátéka alapján: A fából faragott királyfi (mese, bemutató: 2021. március 12., rendező: Sediánszky Nóra)

Mosonyi Aliz: Szekrénymesék (zenés játék bábokkal, rendező: Varga Péter)

Kiemelt kép: A Móricz Zsigmond Színház épülete (Fotó: Móricz Zsigmond Színház)