Elérkezett az évnek az az időszaka, amikor a színházak sorban bejelentik, milyen bemutatókkal várják nézőiket jövőre. A már eddig kihirdetett évadokat ide kattintva böngészhetitek át.

A Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház szeptember első szombatjától tervezi megnyitni kapuit közönsége előtt különleges évadnyitó fesztiváljával.

A tavasszal elmaradni kényszerült előadásokat évad elején, még ősszel igyekszik pótolni a teátrum, valamint az elhalasztott premierekre is ekkor kerül sor. A Krausz Attila Tipli című regényéből Vidovszky György rendezésében készülő ifjúsági előadás bemutatóját, amelynek ősmbemutatóját márciusra tervezte a színház, szeptemberben tartják a Kolibri Pincében. Az évad második bemutatója Dániel András kufli meséiből készült Egy kupac kufli című előadása lesz, amit Andrusko Marcella visz színre a Kolibri Fészekben. A tavaszi premier helyett pedig novemberben mutatják be Gimesi Dóra Emma csöndje című színdarabját Kuthy Ágnes rendezésében a nagyszínpadon.

Az évad második felében olyan izgalmas premierekkel készül a teátrum, mint például Maria Wojtyszko lengyel írónő Sam, avagy felkészülés a családi életre című darabja Gyevi-Bíró Eszter rendezésében a Kolibri Pincében. A PlayOn! európai uniós együttműködés keretében még két előadás van készülőben 2021-re: februárban fogják bemutatni Madách Imre Az ember tragédiája című művének színpadi adaptációját Novák János rendezésében, illetve a Watergate című ifjúsági produkció Vidovszky György rendezésében májusban kerül színpadra a Kolibri Pincében. Előkészületben van továbbá Keresztesi József Csücsök, avagy a nagy pudinghajsza című kétszereplős darabja, amelyet Székely Andrea állít színpadra a Kolibri Fészekben.

A társulat (Fotó: Kolibri Színház)

A teátrum a tavasszal szintén elmaradt jubileumi X. Kaposvári ASSITEJ Gyermek-és Ifjúsági Színházi Biennálét pedig végül szeptember 28. és október 4. között rendezi meg az ASSITEJ Magyar Központtal és a kaposvári Csiky Gergely Színházzal közösen. A fesztiválon a Kolibri Színház A császárfiú álma és A méhek istene című előadásaikkal szerepelnek majd.

A Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház bemutatói:

Nagyszínpad:

Gimesi Dóra – Emma csöndje (színjáték, rendező: Kuthy Ágnes, bemutató: november)
Madách Imre – Az ember tragédiája (színpadi adaptáció, rendező: Novák János, bemutató: február)

Kolibri Pince:

Krausz Attila – Tipli (színpadi adaptáció, rendező: Vidovszky György, bemutató: szeptember)
Maria Wojtyszko – Sam, avagy felkészülés a családi életre (rendező: Gyevi-Bíró Eszter)
Watergate (ifjúsági produkció, rendező: Vidovszky György, bemutató: május)

Kolibri fészek:

Dániel András – Egy kupac kufli (rendező: Andrusko Marcella, bemutató: október)
Keresztesi József – Csücsök, avagy a nagy pudinghajsza (kétszereplős darabja, rendező: Székely Andrea)

Kiemelt kép: Kolibri Fesztivál pillanatkép (Fotó: Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház)