Elérkezett az évnek az az időszaka, amikor a színházak sorban bejelentik, milyen bemutatókkal várják nézőiket jövőre. A már eddig kihirdetett évadokat ide kattintva böngészhetitek át.

A k2 Színház a 2020/21-es évadban mintegy hat új bemutatóval – köztük két tantermi előadással és egy felolvasószínházi sorozattal – jelentkezik, ezen kívül a Fábián Péter-Benkó Bence páros három vendégrendezésre kapott meghívást a szezon második felében.

Elsőként a tavalyi évad végére tervezett, Az algoritmus című digitálszexuális felvilágosítás kerül bemutatásra, amelyet szeptember 18-án láthatunk először a MU Színházban. A 16 éven felülieknek ajánlott előadás szövegkönyvét Fábián Péter és Benkó Bence a dumaszínházas Vinnai Andrással közösen készítette el. Ezt követi majd október végén az Ördögkatlan Fesztivállal koprodukcióban készülő Béke című darab. Az előadás alapját Arisztophanész komédiái képzik, ezek szolgáltatnak alapot egy közös, interaktív-improvizatív, de mégis történetorientált együttléthez a nézőkkel. December elején mutatja be a társulat két új tantermi előadását: Fábián Péter rendezésében Puskin Anyegin című műve (szereplők: Gyöngy Zsuzsa, Bán Bálint és Király Dániel), Benkó Bence rendezésében pedig a Hamlet sajátos feldolgozása (szereplők: Piti Emőke, Borsányi Dániel, Formán Bálint) érkezik majd. Még ugyanebben a hónapban jön egy felolvasószínházi-sorozat: a színház vezetői a karantén ideje alatt írták meg a Kaszásbog című darabot, amelyet több estén át adnak elő, mindegyik részt csupán egyetlen alkalommal. Az évad második felében Király Dániel rendezésében a Rosencrantz és Guildenstern halott című dráma kerül bemutatásra, amelyet áprilisban, a MU Színházban láthatnak először a nézők.

Fábián Péter és Benkó Bence (Fotó: Tihanyi Dávid)

Emellett a Fábián-Benkó rendezőpáros három helyre kapott meghívást az évad második felében. Először a Szegedi Nemzeti Színházba térnek vissza a tavalyi Matyi elszabadul után, ezúttal a Black Comedy című darabot viszik majd színre a szegedi társulat tagjaival februárban. Tavasszal a Budapest Bábszínház tűzi műsorára a Szerb Antal regénye nyomán készült A Pendragon legenda című ifjúsági előadást, ami azért is lesz különleges, mert ez lesz az első kőszínház a fővárosban, ahol a csapat meghívott vendégként dolgozik majd. Végezetül, az évad végén, nyár elején a Soltis Lajos Színházba látogatnak vissza, ahol a kalandozó magyarokról és történelmünk dicső pillanatairól készítenek előadást, Sankt Gallen felprédálása címmel.

A k2 Színház bemutatói a 2020/21-es évadban:

Fábián Péter – Benkó Bence – Vinnai András: Az algoritmus (bemutató: 2020. szeptember 18., MU Színház, rendező: Fábián Péter és Benkó Bence) – koprodukció a Dumaszínházzal
Arisztophanész komédiái alapján: Béke (bemutató: 2020. október, rendező: Fábián Péter és Benkó Bence) – koprodukció az Ördögkatlan Fesztivállal
Puskin: Anyegin (tantermi előadás, bemutató: 2020. december eleje, rendező: Fábián Péter)
Shakespeare: Hamlet (tantermi előadás, bemutató: 2020. december eleje, rendező: Benkó Bence)
Fábián Péter – Benkó Bence: Kaszásbog (felolvasószínház-sorozat, bemutató: 2020. december., Benczúr Ház, rendező: Fábián Péter és Benkó Bence)
Tom Stoppard: Rosencrantz és Guildenstern halott (bemutató: 2021. április, MU Színház, rendező: Király Dániel)

A k2 Színház vendégrendezései a 2020/21-es évadban:

Peter Schaffer: Black Comedy (bemutató: 2021. február, Szegedi Nemzeti Színház, rendező: Fábián Péter és Benkó Bence)
Szerb Antal: A Pendragon legenda (bemutató: 2021. április, Budapest Bábszínház, rendező: Fábián Péter és Benkó Bence)
Fábián Péter – Benkó Bence: Sankt Gallen felprédálása (bemutató: 2021. nyár, Soltis Lajos Színház, rendező: Fábián Péter és Benkó Bence)

Kiemelt kép: Benkó Bence és Fábián Péter (fotók: Nagy Szabi)