Elérkezett az évnek az az időszaka, amikor a színházak sorban bejelentik, milyen bemutatókkal várják nézőiket jövőre. A már eddig kihirdetett évadokat ide kattintva böngészhetitek át.

Változatos felhozatallal készül az Újszínház társulata a következő évadra, elvégre a bemutatandó előadások között helyet kapott házastársi vígjáték, történelmi dráma, gyerkőcöknek szánt palacsintás móka és egy fesztivál hetedik felvonása is.

A következő évi bemutatók sorát Herczeg Ferenc 1917-ben írt színjátéka, a Kék róka nyitja, amelyet Csiszár Imre elképzelései alapján állítanak színpadra Gregor Bernadettel, Lux Ádámmal és Nemes Wandával a főbb szerepekben. A komédia a hűtlenséget, a bizalmat vagy éppen a szerelmi háromszöget felhasználva szeretne majd minket megnevettetni, miközben a felszín alatt jelentősebb párkapcsolati témákat is feszeget. Várhatóan 2019. októberétől válthatunk rá jegyet.

De nem ez az Újszínház egyetlen tervezett bemutatója erre a hónapra. Fésűs Éva kortalan meséjét, A palacsintás királyt Háda János rendezésében élvezhetik majd kicsik és nagyok egyaránt, amelyben egy zsivány udvari főszakács él vissza azzal, hogy a palacsintáját mindenki imádja. Szerencsére Éliás királyfi és Csöröge, az udvari bolond résen vannak és tesznek róla, hogy happy end legyen a történet vége.

Persze a teátrum jövő évadi kínálata nem csupa játék és mese – ahogy azt a törpök is megénekelték -, így a könnyed szórakozás és a gyermekek mosolyra fakasztása mellett helyet kapott egy komolyabb hangvételű történelmi darab is a repertoárban. Az Újszínház ezúttal is Herczeg Ferenc munkásságából inspirálódik, hogy Az élet kapuja című, háromszorosan is Nobel-díjra jelölt regény segítségével bemutassák a jellegzetes történelmi események mögött meghúzódó izgalmas történéseket. 2020. februárjától deríthetjük majd ki, hogy miért fontos Magyarország számára Róma és Bakócz Tamás érsek szavazatgyűjtése.

Mindezek mellett 7. alkalommal kerül megrendezésre a színház saját programsorozata, a Keresztény Színházi Fesztivál, amely a szervezők elmondása alapján korábban is teltházzal futott és nem várnak csekélyebb érdeklődést a következő esemény kapcsán sem. A legutóbbit nemrég, április 26. és 30. között tartották meg, ide kattintva átböngészhetitek a tartalmakat, ha kíváncsiak vagytok rá, hogy néz ki egy ilyen fesztivál programtervezete.

Kiemelt kép: Újszínház