Elérkezett az évnek az az időszaka, amikor a színházak sorban bejelentik, milyen bemutatókkal várják nézőiket jövőre. A már eddig kihirdetett évadokat ide kattintva böngészhetitek át.

Május 1-jén már hagyomány, hogy a Vígmajálison hirdeti meg Eszenyi Enikő, a Vígszínház igazgatója Magyarország legnagyobb prózai színházának következő évadát, nem volt ez idén sem másképp. A teátrum hitvallása szerint a 2019/20-as bemutatókkal is a folytonos megújulásra, a világra való nyitottságra, az értékek megőrzésére és a magas művészi színvonalra fog törekedni a társulat.

Azt már eddig is lehetett tudni, hogy áprilisban elkezdték próbálni az első őszi nagyszínpadi bemutatót, a Kovács Adrián, Vecsei H. Miklós és ifj. Vidnyánszky Attila által jegyzett, F. Scott Fitzgerald regényéből íródott A nagy Gatsbyt. Az sem titok, hogy Wunderlich József az egyik főszereplő a „zenés party” műfaji megjelölést kiérdemlő előadásban, amelyet ifj. Vidnyánszky Attila rendez. Emellett látható lesz operett, Molnár klasszikus és a Shakespeare-sorozat is folytatódik a Vígszínház 124. évadában.

A 2019/20-as évad bérletes bemutatói a Vígszínházban:

Nagyszínpad:

Kovács Adrián-Vecsei H. Miklós-ifj. Vidnyánszky Attila: A nagy Gatsby (Rendező: Ifj. Vidnyánszky Attila)

Szirmai Albert-Bakonyi Károlyi-Gábor Andor: Mágnás Miska (Rendező: Eszenyi Enikő)

Molnár Ferenc: A doktor úr (Rendező: Zsótér Sándor)

Pesti Színház:

Spiró György: Honderű (Rendező: Valló Péter)

Lev Tolsztoj: Anna Karenina (Rendező: Roman Polák)

J. M. Synge: A nyugati világ bajnoka (Rendező: Rudolf Péter)

William Shakespeare: II. Richárd (Rendező: Tompa Gábor)

A Házi Színpad bemutatóiról egyelőre nincs információ.

Kiemelt kép: Ifj. Vidnyánszky Attila, Eszenyi Enikő és Wunderlich József (Fotó: Dömölky Dániel)