Elérkezett az évnek az az időszaka, amikor a színházak sorban bejelentik, milyen bemutatókkal várják nézőiket jövőre. A már eddig kihirdetett évadokat ide kattintva böngészhetitek át.

Lassan befejeződnek a felújítási munkálatok a Thália Színházban, és a következő évadban rögtön három bemutatóval avatják fel az új játszóhelyet, a Thália Télikertet. A nagyszínpadon szintén három újdonság, köztük egy megaprodukció szórakoztatja és varázsolja majd el a közönséget. Május 15-vel megvásárolhatóak a teátrum jövő szezonra szóló bérletei, így a színház nyilvánosságra hozta, milyen előadásokkal készülnek, illetve bemutatták a társulat új tagjait is. A Thália Színház csapatát erősíti a 2019/20-as évadtól a Színház- és Filmművészeti Egyetem két, idén diplomát szerző fiatalja: Mentes Júlia és Hevesi László, Zayzon Zsolt pedig öt, Kecskeméten töltött év után szerződik a budapesti játszóhelyhez.

A Thália Színház jövő évadát ismét a Vidéki Színházak Fesztiválja nyitja, melyet szeptember 2. és 8. között rendeznek meg immáron nyolcadik alkalommal. Az első bemutatóra 2019. szeptember 28-án kerül sor, ekkor avatják fel a Thália Télikertet a Bernd Róza című drámával. Gerhart Hauptmann darabjából a fiatal rendező, Tarnóczi Jakab készít előadást a főbb szerepekben Bán Bálint, Mentes Júlia, Molnár Piroska, Mózes András, Schell Judit, Tamási Zoltán és Zayzon Zsolt lép a közönség elé. A német klasszikust követi októberben a nagy hatású brit film, a Trainspotting és az alapját adó regény színpadi adaptációja. Irvine Welsh kultikussá vált művét a Forte Társulat vezetője, Horváth Csaba viszi színre.

A Thália Színház bejárata (fotó: Thália Színház)

A Trainspotting premierjének másnapján, október 12-én debütál a Thália Színház nagyszínpadán Eisemann Mihály, Halász Imre és Békeffy István varázslatos színpadi és filmsikere, az Egy csók és más semmi. Sáfrány, a sztárügyvéd mindenhez ért, amiben szerelem van, főleg ahhoz, amiben pénz is. A szerelmesek viszont sajnos mindkettőben ügyetlenek. A romantikus, zenés komédiát a Szegedi Nemzeti Színház egykori művészeti vezetője, a Kossuth-díjas táncművész és koreográfus, Juronics Tamás rendezi. A főbb szerepekben az új társulati tagok, Hevesi László, Mentes Júlia, Zayzon Zsolt, valamint Gubás Gabi, Molnár Piroska, Mórocz Adrienn, Nagy Viktor és Vida Péter is látható lesz.

Egy hónap kihagyás után, 2019 decemberében tartja következő premierjét a teátrum. Michael Frayn művéből, a Legszebb férfikorból rendez előadást a Radnóti Színház főrendezője, Valló Péter. Hová vezet az, amikor a legszebb férfikorban feltámad a remény? Hét férfi, egy nő, egy egyéjszakás kaland, mindez az oxfordi kollégisták találkozóján. Mindenki egyért, egy mindenki ellen. A fergeteges vígjáték ősbemutatóként debütál, a főbb szerepeiben Mózes András, Nagy Viktor, Pindroch Csaba, Szabó Győző, Tamási Zoltán, Vida Péter, Zayzon Zsolt, és egyedüli hölgyként Schell Judit lép színpadra.

A Télikert utolsó bemutatója jövő tavasszal, Yasmina Reza Művészet című vígjátéka lesz, mellyel a francia írónő berobbant a köztudatba. A produkciót 2020 áprilisától láthatja a közönség, a rendezője a Miskolci Nemzeti Színház igazgatója, Béres Attila lesz, a szereplőket pedig Hevesi László, Nagy Viktor és Zayzon Zsolt játsszák. A Thália Színház újdonságainak sorát a 2020. április 4-én színpadra kerülő Gyilkosság az Orient Expresszen zárja. A megaprodukció hihetetlen látványvilágot ígér, és erre meg is van a garancia, ugyanis az előadást Agatha Christie regénye nyomán Ken Ludwig adaptációját felhasználva a Madách Színház igazgatója, Szirtes Tamás rendezi. A Magyarországon még sosem játszott krimi több filmváltozatból is jól ismert figuráit Bán Bálint, Gubás Gabi, Mentes Júlia, Molnár Piroska, Mórocz Adrienn, Mózes András, Pindroch Csaba, Szervét Tibor, Tamási Zoltán, Tóth Eszter és Vida Péter keltik majd életre.

Gerhart Hauptmann: Bernd Róza

Leírás: Bernd Róza fiatal és gyönyörű: lehetne rendes feleség, két titkos szeretővel, képzelhetné, hogy boldog. De ő viharos lélek, vágyai vannak, őszinte, öntudatos – mint akinek joga van a saját életéhez. Hauptmann megrázó darabjában Bernd Róza lázad mindenki ellen, aki meg akarja fosztani a szabadságától. Míg eljut odáig, hogy mindent feláldozzon érte.
Szereplők: Bán Bálint, Mentes Júlia Virginia, Molnár Piroska, Mózes András, Schell Judit, Tamási Zoltán, Zayzon Zsolt
Rendező: Tarnóczi Jakab
Bemutató: 2019. szeptember 28. (Thália Télikert)

Irvine Welsh – Harry Gibson: Trainspotting

Leírás: Barátok lehetnének, de a drogosok nem törődnek senki mással. És semmit nem mondanak senkinek semmiről. Lövik magukat, hogy úgy érezzék, halhatatlanok. Mark Renton idegen ágyban tér magához, azt sem tudja, milyen bolygón van egyáltalán, és nehezen érti, miért kéne az életet választania. Négy színész tizenkét pokoli és sokszor mégis meghatóan humoros szerepben.
Szereplők: Bán Bálint, Mózes András, Szabó Erika, Szabó Győző
Rendező: Horváth Csaba
Bemutató: 2019. október 11. (Thália Télikert)

Eisemann Mihály – Halász Imre – Békeffi István: Egy csók és más semmi

Leírás: Sáfrány, a sztárügyvéd mindenhez ért, amiben szerelem van. Ahhoz főleg ért, amiben pénz is van. A szerelmesek, sajnos, nemigen értenek egyikhez sem. Például meddig érdemes várni egy házasságban a nászéjszakára? Hányszor találkozzunk véletlenül, hogy biztos legyen: ez a végzet? És milyen bonyodalmat tud megoldani az ember, aki még baleknak is alkalmatlan? A szerzőt annyira elragadta a fantáziája, hogy törvényszéki aktákban keresett sztorit egy zenés komédiához. Csodálatos színpadi és filmsiker lett belőle. Akik pedig először hallották Eisemann zenéjét, hazavitték magukkal, és tovább adták. Ma is a fülünkben van.
Szereplők: Hevesi László, Mentes Júlia Virginia, Zayzon Zsolt, Gubás Gabi, Hunyadkürti István, Molnár Piroska, Mórocz Adrienn, Nagy Viktor, Tamási Zoltán, Tóth Eszter, Vida Péter
Rendező: Juronics Tamás
Bemutató: 2019. október 12. (Nagyszínpad)

Michael Fryan: Legszebb férfikor

Leírás: A vendégek: befutott, sármos, negyvenes férfiak. A házigazda: Lady Rosemary, akibe egyetemistaként reménytelenül szerelmesek voltak. De feltámad a remény most, a legszebb férfikorban. Húsz éve várt egyéjszakás kaland az oxfordi kollégisták találkozóján. Hét férfi és egy nő – mindenki egyért, egy mindenki ellen. Este és reggel, összezárva, együtt. A könnyekig mulatságos bohózattá gyorsuló előadás szereplői számára ritka, örök emlék marad. Mint a régi időkből azok… amiket jobb volna elfelejteni. A darab a Thália Színházban látható először Magyarországon.
Szereplők: Mózes András, Nagy Viktor, Pindroch Csaba, Schell Judit, Szabó Győző, Tamási Zoltán, Vida Péter, Zayzon Zsolt
Rendező: Valló Péter
Bemutató: 2019. december 14. (Nagyszínpad)

Yasmina Reza: Művészet

Leírás: Zseniális festmény: fehér alapon fehér csíkok. A művészet igazi rajongója milliókat áldoz, ha ráakad a csodára. Az igazi barátok pedig mellette állnak, hogy észhez térítsék – majd a művészet apropóján eljussanak a legfontosabb közös kérdésekig. Sean Connery mutatta be a darabot Londonban, azóta világsiker. Csak a West Enden és a Broadway-n másfél millióan látták. És nem hittek a szemüknek – mint amikor három jóbarát megáll egy fehér vászon előtt. A szerzőnő kizárólag férfi színészekkel engedi előadni a darabot. Talán mert ilyen nők nem is léteznek.
Szereplők: Hevesi László, Nagy Viktor, Zayzon Zsolt
Rendező: Béres Attila
Bemutató: 2020. április 2. (Thália Télikert)

Agatha Christie – Ken Ludwig: Gyilkosság az Orient Expresszen

Leírás: Poirot nyomozó kényelmes hazaútra vágyik a legendás, káprázatos Orient Expresszen. Csakhogy az előkelő útitársak között akad valaki, aki nagyon gyanús. Annyira gyanús, hogy bele is hal. A gyilkos pedig közöttünk van, hölgyeim és uraim… és nem is biztos, hogy egyetlen áldozattal beéri. Hóakadály, sikoly, lövés. Rettegni lehet, kiszállni nem. „3D mozi élőben”: A klasszikus krimi színházi változata, elsöprő, magyar színpadon egyedülálló látványvilággal. Ha velünk utazik, foglalja le a helyét idejében – Poirot-nak is protekció kellett, hogy feljusson a vonatra. A darab Magyarországon elsőként a Thália Színház nagyszínpadán látható. 
Szereplők: Bán Bálint, Gubás Gabi, Mentes Júlia Virginia, Molnár Piroska, Mórocz Adrienn, Mózes András, Pindroch Csaba, Szervét Tibor, Tamási Zoltán, Tóth Eszter, Vida Péter
Rendező: Szirtes Tamás
Bemutató: 2020. április 4. (Nagyszínpad)

Kiemelt kép: Szirtes Tamás, Molnár Piroska (fotó: MTI/Mohai Balázs) és Schell Judit.