Elérkezett az évnek az az időszaka, amikor a színházak sorban bejelentik, milyen bemutatókkal várják nézőiket jövőre. A már eddig kihirdetett évadokat ide kattintva böngészhetitek át.

A 2011-ben alapított Spirit Színház 2016-ban találta meg otthonát a Margit-híd budai hídfőjénél, és mára egy egyéni repertoárral rendelkező, neves magyar színészekkel és alkotókkal dolgozó magánszínházzá vált. Perjés János, a teátrum alapító-művészigazgatója először a Spirit Színház életében a jövő évadtól kezdve társulatot épít, és továbbra is törekedni fognak arra, hogy olyan darabokat mutassanak be, amelyek nem csak fontos témákat boncolgatnak, hanem esetenként most először kerülnek színpadra Magyarországon.

A 2019/20-as színházi idényben a Spirit Színház több kortárs és klasszikus, magyar és külföldi darabbal is színesíti a repertoárját. Hosszú idő után náluk lesz újra látható a Vígszínház legendás zenés előadása, Déry Tibor, Presser Gábor és Adamis Anna musicalje, a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról. A magyar művek sorát erősíti Varsányi Anna Ünnepe, Sütő András Advent a Hargitán című írása, valamint egy monodráma Polcz Alaine Asszony a fronton című megrázó visszaemlékezéséből. Ezek mellett A velencei kalmár (Shakespeare), a Koldusopera (Brecht) és Az öreg hölgy látogatása (Dürrenmatt) is látható lesz a teátrumban.

A Spirit társulatát erősíti jövőre Borbáth Ottília, Nagyváradi Erzsébet, Nagy Enikő, Marjai Virág, Perjési Hilda, Szitás Barbara, Gaál Dániel, Jerger Balázs, Magyar Vazul, Szőke Olivér és Virág Péter, akikkel már jó ideje folyt a közös munka. A színházban tölti gyakorlatát két kaposvári színművész hallgató, Hermányi Mariann és Karácsony Gergely, vendégművészként pedig színpadra áll Gulyás Dénes operaénekes, Schlanger András, Csémy Balázs és Felföldi Anikó is.

„A 2019/20-as évadban természetesen a Spiritet is érinti a kialakult finanszírozási rendszer, de igyekszünk mindig előre nézni. Két helyszínen, családias környezetben tervezzük az előadásainkat és várjuk a nézőket, Nyiss az élményre! szlogennel” – mondta Perjés János.

A Spirit Színház 2019-es bemutatói:

Ayad Akhtar: Kitaszított (rendező: Léner András, szereplők: Tankó Erika, Dányi Krisztián, premier: szeptember 20.)
Varsányi Anna: Ünnep (rendező: Czeizel Gábor, szereplők: Jantyik Csaba, Juhász Róza, premier: szeptember 27.)
Christopher Moore – Gaál Dániel: Agyatlan karácsony (rendező: Gaál Dániel, szereplő: Karácsony Gergely, premier: szeptember 28.)
Neil Simon: Londoni lakosztály (rendező: Jantyik Csaba, szereplők: Hegyi Barbara, Trokán Anna, premier: október 10.)
Polcz Alaine: Asszony a fronton (rendező: Léner András, szereplő: Borbáth Ottília, premier: október 30.)
Shakespeare: A velencei kalmár (rendező: Bányai Gábor, szereplők: Perjés János, Jerger Balázs, Dobra Mara, premier: november 7.)
Pozsgai Zsolt: Gina és Fidel (rendező: Rozgonyi Ádám, szereplők: Gubik Ági, Jantyik Csaba, premier: október 15.)
Dario Fo: Nyitott házasság (rendező: Szitás Barbara, szereplők: Borbás Gabi és Schlanger András, premier: november)
Sütő András: Advent a Hargitán (rendező: Czeizel Gábor, szereplők: Tornyi Ildikó, Sándor Péter, Kertész Péter, premier: december 5.)
Déry Tibor – Presser Gábor – Adamis Anna: Képzet riport egy amerikai popfesztiválról (rendező: Czeizel Gábor, szereplők: Sándor Péter, Tankó Erika, Fekete Linda, premier: december 26.)
Elizabeth Fuller: Látogasson meg téged Bette Davis! (rendező: Bányai Gábor, szereplők: Nagy Enikő, Sztárek Andrea, premier: december 31.)

Kiemelt kép: Spirit Színház