Elérkezett az évnek az az időszaka, amikor a színházak sorban bejelentik, milyen bemutatókkal várják nézőiket jövőre. A már eddig kihirdetett évadokat ide kattintva böngészhetitek át.

Június 17-én tartotta meg évadzáró társulati ülését a Kolibri Színház Novák János igazgató vezetésével, ahol kiosztották a művészeti elismeréseket és nagy vonalakban ismertették az új szezonra tervezett bemutatókat. A társulat minden évben titkos szavazással választja ki, hogy a következő évad során kik viselhetik kiemelkedő munkájukért cserébe a Kolibri Hölgy, a Kolibri Úr, a Kolibri Háttér Hölgy és a Kolibri Háttér Úr titulusokat. Ezúttal Török Ágnes és Szívós Károly színművészeket, valamint Reymeyer Dóra kellékes-öltöztetőt és Pignitzky Ádám világosítót érte ez a megtiszteltetés.

Díjátadás (Fotó: A Kolibri Színház weboldala)

Az ülésen röviden szóba került az is, hogy a teátrum milyen darabokkal tervezi szórakoztatni vendégeit a következő évad során. Az első bemutató A méhek istene lesz, Kiss Márton saját színdarabját állítja színpadra a Kolibrin Pincében, várhatóan 2019. decemberében. Ezt követően a Kolibri Színház meghívásos drámapályázatának nyertes művét, Gimesi Dóra Emma csöndje című darabját mutatják be 2020 tavaszán, Kuthy Ágnes rendezésében. Ezeken kívül előkészületben van a Maria Wojtyszko-féle Sam, avagy a boldog családi cirkusz és a Cecilie Lundsholt, illetve Esther Richardson nevével fémjelzett ifjúsági mű, Az áruló is.

A Kolibri Színház 2019/20-as évadának tervezett bemutatói: 

Gimesi Dóra: Emma csöndje (rendező: Kuthy Ágnes)

Kiss Márton: A méhek istene (rendező: Kiss Márton)

Maria Wojtyszko: Sam, avagy a boldog családi cirkusz

Cecilie Lundsholt-Esther Richardson: Az áruló

Kiemelt kép: A Kolibri Színház társulata (Fotó: Kolibri Színház)