Elérkezett az évnek az az időszaka, amikor a színházak sorban bejelentik, milyen bemutatókkal várják nézőiket jövőre. A már eddig kihirdetett évadokat ide kattintva böngészhetitek át.

Május első hétvégéjén, a Budaörs Fesztiválon ismertette a város színházának jövő évadát Berzsenyi Bellaagh Ádám, a teátrum igazgatója. Az első premiert szeptemberben tartják, Szép Ernő két egyfelvonásos drámáját viszik színre Kovács Kristóf rendezésében a Gózon Gyula Kamaraszínházzal közösen. A Kávécsarnok / Május főszereplője Koltai Róbert lesz. Ezt követi októberben egy óvodásoknak és kisiskolásoknak szóló előadás, melyet Kuthy Ágnes rendez Beck Andrea A titoktündér című darabjából a Városi Ifjúsági Klubban, koprodukciós partner itt a Kecskeméti Ciróka Bábszínház lesz. Még ugyanebben a hónapban, de már a nagyszínpadon lesz látható Lakner Artúr Édes mostohája, melyet Szemán Béla irányításával visznek színre. Ezek mellett októberben sor kerül a Budaörsi Latinovits Színház első osztálytermi előadásának bemutatójára is, Holger Schober Apa, anya, fiú, lány című darabját az igazgató, Berzsenyi Bellaagh Ádám rendezi.

2019 utolsó hónapjában Kurt Weill és Bertolt Brecht Koldusoperáját mutatják be Fehér Balázs Benő rendezésében. Az előadás főszereplőjét, Bicska Maxit Brasch Bence alakítja, aki tavaly a TRIP Hajón Novák Eszter rendezésében már eljátszotta ezt a szerepet. A jövő év elején, februárban elsősorban az általános iskolás korosztályhoz szól majd a budaörsi színház újabb bemutatója: Tengely Gábor rendezésében kerül műsorra Lewis Carroll Alíz Csodaországban című nagy hatású meséjének kortárs családi feldolgozása. Márciusban a szezon második, saját, kicsiket célzó bemutatójára kerül sor, Kolozsi Angéla művét, a Kozmosz-szöszt állítják színpadra. Tavasz végén visszatér Budaörsre Alföldi Róbert, aki A sötétség hatalma és az Élektra után Beaumarchais színművéből, a Figaro házasságából készít vélhetően ismételten különleges előadást.

A premierek mellett egyéb színházi programokkal és foglalkozásokkal is várja az érdeklődőket a színház. Folytatódik a Szellemidézés című vetítős-beszélgetős kávéházi sorozat, a színházi nevelési program, lesznek felnőtteknek szóló, előadásokat kísérő programok, valamint nyáron napközis tábor is a kicsik számára.

Forrás: Fidelio

Kiemelt kép: Koltai Róbert (fotó: Hegyi Júlia Lili, Hajdú Zsófia), Alföldi Róbert (fotó: RTL Magyarország) és Brasch Bence (fotó: Éder Vera)