Idén a gyermek- és ifjúsági színházi kategória kritikusdíjáról négytagú grémium döntött: Gabnai Katalin, Papp Tímea, Puskás Panni és Stuber Andrea. Munkájuk során a következő listát állították össze (ábécérendben) azokból a bemutatókból, amelyek erős versenyben voltak a díjért:

A kisgömböc (Mesebolt Bábszínház)
Az utolsó bárány (Budapest Bábszínház)
Állatkerti útmutató (Ciróka Bábszínház)
Áruló (Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház)
Bűn és bűnhődés (Budaörsi Latinovits Színház)
Kócos macskaember-kölyök (Gólem Színház)
Mese a madárfészekről (Vojtina Bábszínház)
Tündérkeresztanya (Griff Bábszínház)
Tündérszép Ilona és Árgyélus királyfi (Vaskakas Bábszínház)

A Színházi Kritikusok Céhe a Gólem Színház Kócos macskaember-kölyök című előadásának ítélte meg az évad legjobb gyerekelőadásának járó díjat. Az izraeli Etgar Keret meséjének színpadi változatát Cseri Hanna írta, rendezte és szerzett hozzá zenét. Dajka Szúra Szeréna, Bognár Anna, Csarkó Bettina és L. Nagy Attila alkotják a szereplőgárdát. Virág Vivien variábilis, a képzeletet is beindító díszletei között nagyon sokféle, de egyként bájos bábfigurát mozgatnak a színészkezek az erőshumorú, árnyalt és érzelemgazdag előadásban, amely januárban nálunk is a hónap legjobb előadása volt. 

A díj átadására szeptember 17-én, a 44. Színikritikusdíj-átadón kerül sor, amelynek helyszíne a budapesti Katona József Színház, a gálán a tatabányai Jászai Mari Színház társulata működik közre.

Kiemelt kép: Jelenetkép a Kócos macskaember-kölyök című előadásból (Fotó: Hirling Bálint)