Májusban már hírt adtunk arról, hogy Csányi Sándor 5 és fél év után elbúcsúzik a Férfiagy hímsoviniszta Sanyijától. Az előadás azonban nem kerül le a repertoárról, most végre kiderült, ki veszi át a szerepet: novembertől Kamarás Ivánt köszönthetjük a produkcióban.

A Thália Színház hatalmas sikerrel futó előadásában a kezdetektől fogva Csányi játszotta az egyszemélyes darabot, aki azonban 2019 májusában elköszönt a szereptől, hogy kötöttségek nélkül családjára és saját karrierjére koncentrálhasson. Novembertől Kamarás Iváné lesz a feladat, hogy A férfiagyban magára öltse Székely Iván, a hímsoviniszta férfi szerepét – felidézze nőkkel kapcsolatos emlékeit, tapasztalatait, és a gondolkodását formáló más hímsoviniszta férfiak bőrébe is belebújva elevenítsen meg a színpadon összesen hat különböző férfitípust. De nem csak ezt az egy szerepet veszi át kollégájától: decembertől a Terrence McNally Ketten egyedül című New York-i duettjében Schell Judit partnereként lesz látható, Johnny, a börtönviselt, sármos szakácsként.

A színész elárulta, örül, hogy a titok többé már nem titok, hiszen A férfiagy szövegkönyvét már hetek óta tanulja. A két szerepre Schell Judit, a színház művészeti vezetője kérte fel, akivel a Színművészetin osztálytársak voltak, így akkoriban sokat játszottak együtt. Kamarás szereplése azért is különleges, mert a színész 2009 óta nem vállalt kőszínházi repertoár-előadást, így tíz év után most a Thália színpadán láthatják ismét a nézők!

Kiemelt kép: Kamarás Iván (Fotó: Thália Színház)