Még tavaly novemberben jelentette be az RTL Magyarország, hogy sorozatot készít a kétszeres EMeRTon-díjas magyar énekesről, a hazai popszakma egyik legsikeresebb csillagáról, Zámbó Jimmyről, aki 2001-ben halt meg. A tíz epizódosra tervezett széria A király címmel fut majd, és a zenész életét, valamint pályafutását igyekszik feleleveníteni úgy, ahogy még nem láttuk. Mint később kiderült, Zámbó Jimmy bőrébe a Jászai Mari-díjas Nagy Ervin fog bújni, akit a nézők a színdarabok mellett olyan filmekben és sorozatokban láthattak, mint a Kincsem, a Drakulics elvtárs és A Tanár

Mivel Zámbó Jimmy életét is bemutatja a sorozat, ezért várható volt, hogy keresni fognak egy fiatal tehetséget az énekes ifjúkori változatának eljátszására, az RTL Magyarország pedig nemrég megerősítette, hogy ezt a szerepet az Aranyélet című HBO-sorozatból is ismert Olasz Renátó fogja betölteni. A színész a következőket nyilatkozta az RTL-nek: “Számomra ez azért érdekes, mert ez egy olyan korszak az ő életében, amelyről nincsenek archív felvételek, olyan korszak, amit a közönség nem ismer. Mielőtt elolvastam a forgatókönyvet, az volt a prekoncepcióm, hogy az RTL-nek az volt a szándéka, hogy csináljanak valamiféle múltidézést, aranyoskodást Jimmy életéről. Aztán ahogy elkezdtem olvasni, folyamatosan döbbentem rá arra, hogy ez a sorozat nagyon nem erről fog szólni, hanem olyan dolgokat fogunk megtudni az életéről, amiket eddig nem. Rengeteg csavar van benne, nagyon izgalmas a történet, jól megírtak és komplexek a karakterek, az egésznek van egy nagyon jó íve, drámája, erős humora is van, szóval szerintem meglepő.”

Olasz Renátó nyilatkozatából továbbá megtudhattuk, hogy egy zongoratanár segített neki megtanulni, hogyan imitálja a zenélést. Az A király forgatása már megkezdődött, de azt nem tudni, hogy az RTL Klubon mikor láthatjuk majd a végeredményt. 

Kiemelt kép: Olasz Renátó (Fotó: Varsics Péter)