A Szegedi Szabadtéri Játékok saját produkciójaként a Fesztivál életében először kerül bemutatásra 2022-ben a Chicago, amelyet a Miskolci Nemzeti Színház igazgatója, Béres Attila állít színpadra. A musical szereplőinek keresése már megkezdődött, elsőként a női főszereplők egyikét, a Roxie Hartot játszó színésznőt választják ki.

A Chicago a bemutatása óta eltelt 47 évben a legtovább játszott amerikai musicallé vált a Broadway történetében, 6 kontinens több, mint 25 országában mutatták be. Csak hazánkban is több, mint 10 színrevitelt ért meg. A főszerepek eljátszásához elengedhetetlen a magabiztos ének- és tánctudás, ráadásul a leendő kiválasztottnak olyan nagyságok után kell majd Roxie bőrébe bújnia, mint például Galambos Erzsi, Csákányi Eszter, Keresztes Ildikó vagy Malek Andrea. A pergő lendületű történetben Roxie Hart kikapós kóristalányból válik gyilkossá, majd bűntette által médiasztárrá, akinek sorsa a női börtönben összefonódik a már jelentős hírnévnek örvendő Velma Kellyével. A két nő vérmes versengésének tétje nemcsak a magazinok címoldala, hanem egy felkapott ügyvéd megnyerése, és ezáltal maga az élet – a halálbüntetés elkerülése. Közben összemosódik a showbiznisz és az igazságszolgáltatás, és persze: tombol a dzsessz.

Az izgalmas előadás megrendezésére Béres Attilát kérte fel a Szegedi Szabadtéri. A Miskolci Nemzeti Színház igazgatója visszatérő alkotó a fesztivál életében, számos produkciót köszönhet neki a Dóm tér: megrendezte már a Valahol Európában musicalt, a Háry János daljátékot, Verdi Álarcosbálját, a Cigányszerelem című operettet és Shakespeare Vízkeresztjét is. A Chicago 2022. augusztus 12-én debütál majd Szegeden. Roxie szerepére az alkotók 18 és 40 év közötti színművésznők jelentkezését várják, akiket február 28-án, Budapesten hallgat meg a rendező. A castingon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, melyet teljes alakos fényképes önéletrajz benyújtásával lehet megtenni a casting@szegediszabadteri.hu címen. A jelentkezés nem jelent automatikus behívást a meghallgatásra, az aspiránsok közül a személyes castingra kiválasztottakat írásban értesítik, és azzal együtt juttatják el számukra a meghallgatási követelményeket és a szükséges anyagokat. A casting pontos időpontjáról és helyszínéről is a visszaigazolásban értesülnek majd a jelentkezők. A reménybeli Roxie-jelöltek február 13-ig adhatják be jelentkezésüket.

Kiemelt kép: A Szegedi Szabadtéri színpada (Fotó: Dusha Béla)