Decemberben dupla jubileumot ünnepel a Pesti Magyar Színház: a Tündér Lala és Az ABC küldetés című darabjaik 100. alkalommal kerülnek műsorra az év utolsó havában.

Szabó Magda örökbecsű regénye, a Tündér Lala ihlette zenés mesejátékot 2018. október 27-én mutatták be, Halasi Dániel rendezésében. A mai napig hatalmas sikernek örvendő előadás címszereplője a valaha volt legcsintalanabb tündér, Tündérország királynőjének, Írisznek a kisfia. Az édesanyjától lopott szárnnyal Lala meglátogatja az emberek veszedelmes, de gyönyörű világát, új élményeket és új barátokat szerez. Azonban kis híján nagy bajba sodorja Tündérországot, kiszolgáltatva a gonosz varázsló, Aterpater intrikáinak. A 100. előadás december 4-én, szombaton 11 órakor tartják Sirkó Eszter, Horváth Sisa Anna, Jaskó Bálint, Pavletis Béla, Fillár István, Szatmári Attila és Varga Fekete Kinga főszereplésével.

Az ABC küldetés premierjére idén tavasszal, május 5-én került sor, Bosnyák Viktória és Horváth János Antal interaktív digitális színházi előadása hamar közkedvelt produkcióvá vált az iskolákban. Miért pont az A az ABC első betűje és miért a Zs az utolsó? Ki alakította így és miért nem lehet ez másként? Mi lenne, ha mégis máshogy lenne? Mi történne akkor, ha egyszer a betűk összekeverednének és messzire szaladnának? Egy olyan világba, ahol csakis ügyességgel, furfanggal és csapatmunkával lehet visszaállítani a rendet. Az előadások zártkörűek, azokra osztályok jelentkezését várják a szervezes@mszinhaz.hu e-mail címen. A Söltész Böbe, Horváth Anna és Molnár Janka főszereplésével készült darab 100. előadását december 9-én tartják a Sinkovits Imre Színpadon.

Kiemelt kép: Pavletits Béla a Tündér Lala című előadásban (Fotó: Juhász Éva)