Augusztus 17-én mutatják be a Fórum Színház legújabb előadását Szentendrén. A feleség negyvennél kezdődik című darab érdekessége, hogy két rendező állítja színpadra.

A már címében is sokatmondó és sejtető produkciót a Fórum Színház a Szentendrei Teátrummal közösen hozza létre, és a Városháza udvarán mutatják be először a közönségnek.

Ray Cooney darabja az 1980-as évek Angliájában játszódik. A miliő alkalmat ad felidézni a (ma már) kissé mulatságos látványvilágú 80-as éveket, és ezt a kiváló lehetőséget Csík György díszlet- és jelmeztervező maximálisan ki fogja használni. A komédia alaphelyzete viszont nagyon is aktuális: életközepi válság, kihűlő kapcsolatok, hogy lehet megmenteni egy elromlott házasságot… Meg lehet egyáltalán?

A negyvenes feleséget mintha Pikali Gerdára írták volna, a kissé tétova férjét viszont Beleznay Endrére. Németh Kristóf és Gregor Bernadett baráti házaspárként ad nekik elképesztő tanácsokat és verbális ászlabdákat. Magyar Attila pedig, igazi ziccerszerepben, 70 éves nagypapaként fog hatalmasat alakítani.

A friss nyelvezetű fordítás, a szellemes párbeszédek magyarra ültetése, Beleznay Endre érdeme. A darabot Németh Kristóf és Beleznay Endre rendezi.

Az előadás augusztus 17-én és 18-án, 20 órakor kerül bemutatásra és garantált szórakoztatást ígér. Jegyek és további információk a Fórum Színház honlapján. 

Kiemelt kép: Pikali Gerda a darab olvasópróbáján (fotó: Forgács Bea)