Wunderlich József, a Vígszínház Junior Príma-díjas színművésze a héten két vadonatúj videóklippel lepte meg rajongóit. A harminckét éves színész-énekes 2020 tavaszán, a karantén ideje alatt készítette el első saját szólóalbumát, a SKIZó-t, melyen 14 dalon keresztül 14 különböző lelkiállapotot mutat be. A számok nem csak stílusukban, hanem témájukat illetően is sokszínűek. Olyan emberi érzésekről beszélnek, mint a szerelem, önmagunk megtalálása, az apaság öröme, a halál és a káoszban való rend megtalálásának kérdése. (Az album teljes egészében elérhető az összes online zenei platformon, valamint lemez formájában is megvásárolható.)

A két legújabb dal, hasonlóan az színművész korábbi alkotásaihoz, a karantén tapasztalataiból építkezik. Bár nagyon hiányoznak számára az előadások és a próbák, mégis boldogsággal tölti el, hogy az elmúlt évek rohanó életmódja után, most lelassíthat és kiélvezheti felesége, Bach Kata és kislánya társaságát.

A Belisztezve című dalához készített videóban egy céltalan sétával kívánja érzékeltetni a mindennapok rohanását. „Ez egy látomás arról, hogy a látszólagos rohanás valójában mennyire értelmetlen, céltalan és időtlen tud lenni. Bízom abban, hogy felhívja a figyelmet arra, néha érdemes lelassítani és feltenni az igazán fontos kérdéseket.” A Veled igen című alkotásában Wunderlich maga is megpróbál választ adni saját kérdésére, míg a videóklipben kislánya is feltűnik, aki „egyfajta alternatív létezési módot kínál, kiszakadást a vélt valóságból” a színművész számára.

Kiemelt kép: Wunderlich József a Baal című előadás plakátján (Fotó: Vígszínház)