A Libri 2019 karácsonyán indította el könyvsorozatát, melyben olyan magyar szerzők írásait rendezi díszkötetbe, akik nélkül egyetlen könyvespolc sem lehet teljes. A most megjelenő két regény (A gólyakalifa, Szindbád, az álmok hajósa) történetei álomban szőtt valóságként jelennek meg az olvasók előtt, segítenek kikapcsolódni a hétköznapokból, és képesek elvarázsolni bennünket. Krúdy Gyula és Babits Mihály a 20. századi magyar irodalom jelentős alakjai, a most kiadott műveikkel két eltérő, mégis hasonlóan izgalmas világot mutatnak be.

Babits A gólyakalifa című regénye a szerző első és egyben egyik legismertebb műve, amit átsző a korban megjelenő freudizmus. A pszichoanalízis fő gondolati elemként jelenik meg a lélektani detektívregényként is aposztrofált könyvben, ami az élet és az álmok, a valódi „én” és a tudatalatti kapcsolatának izgalmas világát mutatja be. Bár Babits Mihály műve a múlt század elején íródott, de továbbra is frissen hat, a mai olvasó számára is izgalmas, akár „pszichothrillerként” is olvasható alkotás. Az Ezeregyéjszaka meséi Krúdy egyik kedvenc olvasmánya volt, innen emelte ki Szindbád, a hajós alakját, és helyezte át a monarchia végnapjainak ma már talán különösnek ható világába, „a boldog békeidőkbe”. A Szindbád, az álmok hajósa című novellagyűjteménnyel a kiadó célja, hogy átfogó képet adjon a címszereplő ikonikus karakteréről és kalandjairól.

A díszköteteket bemutató oldalon az olvasók további információkhoz juthatnak a két szerzőről, valamint lehetőségük nyílik beleolvasni és belehallgatni a művekbe. A felolvasások során Kocsis Gergely, a Katona József Színház Jászai Mari-díjas színművésze, valamint Mészáros András, a Centrál Színház társulatának tagja működött közre. A kötetek elkészítésében a Scolar Kiadóval működött együtt a könyvkereskedő.

Kiemelt kép: Libri karácsonyi díszkötetek (Kép forrása: Libri)