Idén különleges kötettel készült karácsonyra a POKET csapata: Az Identitás és útkeresés: Szemelvények az Újszövetségből címet viselő könyv tulajdonképpen egy gyűjtemény, amely Simon Tamás László bencés szerzetes modern fordításait felhasználva válogat a keresztény Biblia második részének történeteiből.

A könyv nagykövete, Mácsai Pál is részt vett a december 20-i bemutatón, amelynek az Átrium adott otthont. „Vannak a kultúrának olyan alappillérei, amelyek minden kor számára aktuálisak: az Újszövetség és a krisztusi tanítás is ilyen. Szerencsések vagyunk, hogy a világirodalom folyamatosan újra- és újrafordítható, mert egy, látszólag a jelennel kapcsolatot nem tartó szövegről is kiderülhet, hogy igenis nekünk szól, és pontosan a mi útkereséseinkre ad választ” – mondta az eseményen az Örkény Színház igazgatója.

A pénteki bemutatón a sorozat még egy tagja debütált, a Mi van? című novellaválogatás, amely célja, hogy hiteles, generációs korrajzot fessen, és olvasásra buzdítsa a kötelezőktől idegenkedő fiatalokat. A különleges projekt keretében a POKET felkérésére igent mondó szerzők, például Lackfi János, Pion István, Puzsér Róbert és Ott Anna művészeket, köztük influencert, rappert, de akár séfet vagy teológust is kérdeztek arról, hogy mi történik velünk és a mai huszonévesekkel, az így készített interjúkból születtek az egyedi történetek.

Kiemelt kép: Mácsai Pál, Dejcsics Konrád és Vecsei H. Miklós a december 20-i könyvbemutatón (Fotó: a POKET Facebook oldala)