Tegnap tartották a Nemzeti Színház Kaszás Attila Termében Földes László Hobo születésnapi sajtótájékoztatóját: a Kossuth-díjas bluesénekes, előadóművész február 13-án tölti be a 75-öt. A kerek évforduló alkalmából Hobo számos meglepetéssel készül rajongóinak: már elérhető az újonnan kiadott hangoskönyve, márciusban országos és erdélyi turnéra indul, amely december 28-án a Papp László Budapest Sportarénában megrendezésre kerülő szuperkoncerttel ér véget, és közben két új színházi bemutatón is dolgozik.

A premierek időpontját még nem lehet tudni, de az már biztos, hogy Hobo mindkét új produkciójának a Nemzeti Színház fog otthont adni, és mindkettőt Vidnyánszky Attila, a teátrum igazgatója rendezi. Az Utcazenész a magyar popzene világát mutatja majd be a ’60-as évektől egészen a mai napig, sorra véve például a Táncdalfesztiválokat és a Ki Mit Tud-ot is.

A 31 dosszié című darab egy picit komolyabb témához nyúl majd: azoknak a dossziéknak a tartalmából merít, amelyeket Hobo a korábban lefoglalt műveivel együtt kapott meg az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárából. A vizsgálati anyagokból, jegyzőkönyvekből és besúgói jelentésekből összeálló anyagot Hobo azon dalai fogják árnyalni, amelyeket korábban betiltottak.

Kiemelt kép: Földes László Hobo a sajtótájékoztatón (Fotó: Origo)