Több más teátrumhoz hasonlóan idén nyáron az Örkény Színház is várja a gyerekeket színházi kutatótáborába: júniusban a 10-13 éveseknek, júliusban a 6-9 éveseknek készülnek programmal. 

Június 20. és 24. között a Hősök nyomában elnevezésű tábor a 10-13 éveseknek szól. A színházi tér adott: színpaddal, díszlet- és jelmezraktárral, fényekkel, hangokkal, meg egy csapat fiatal fantáziájával. Öt nap alatt ezekből az elemekből teremtenek egy hőst, bátorságból és félelmekből, különleges és hétköznapi képességekből összegyúrva. Közösen szövik történetét, elkísérik az útján, ahol kihívások teszik próbára. Elbukik vagy győzedelmeskedik? Mitől hős egy hős? Bárki lehet hős vagy arra születni kell? Mi a közös Pókemberben, János vitézben, Mulánban, a legkisebb királyfiban és benned? Honnan ered a bátorság, a kitartás és honnan a félelem? Milyen történetek adnak erőt a saját utunkhoz? Ezeknek a kérdéseknek erednek a nyomába a táborlakók, az utolsó napon pedig a gyerekek közösen mesélik el a kalandjaikat a meghívott közönségnek. A tábor játékmesterei Milovits Hanna és Kabdebon Dominik, az ÖrkényKÖZ drámainstuktorai lesznek, jelentkezni az alábbi űrlapon lehet. 

Az idő árnyékában tábor (Fotó: Örkény Színház Facebook oldal)

Az idő árnyékában táborban július 25. és 29. között 6-9 éves gyerekek lepik el az Örkény Színház épületét. Az Idő Őrzői segítőket toboroznak egy ötnapos küldetéshez. A tét óriási, a világot kell megmenteni az Idő teljes összeomlásától. Egykoron az Örkény Színház helyén egy hatalmas torony állt, ennek a padlásán őrizték a világ idejét diktáló órát. Senki emberfia nem tehette be ide a lábát, csak az Idő Őrzői vigyázták az érzékeny szerkezetet. Az óra a történelem folyamán rejtélyes módon eltűnt, az Őrzők nagy része szétszéledt, és azóta a világ ideje összezavarodott. Az idő szeszélyes múlása elhatalmasodott az embereken, hol versenyt futnak vele, hol alig bírják viselni lassú cammogását. Az Őrzők megmaradt tagjai most a gyerekek segítségét kérik az összezavarodott Idő megszelídítéséhez. Talán együtt megtalálják a világ idejét diktáló órát, és megmenekülünk. Az Idő Megmentői július 29-én 15 órakor számolnak be a küldetésük alakulásáról. A tábor játékmesterei Fahn Rebeka és Kabdebon Dominik, az ÖrkényKÖZ drámainstruktorai, jelentkezni az alábbi űrlapon lehet. 

Mindkét táborba fél 9-től lehet érkezni, a programok 9 órakor kezdődnek és 16 óráig tartanak, az ebédet a Madách Trade Center menzája biztosítja. További információkérés az iram@orkenyszinhaz.hu e-mail címen lehetséges.

Kiemelt kép: Hősök nyomában tábor (Fotó: Örkény Színház Facebook oldal)