November 12-én és december 14-én is új előadást mutat be a Góbi Rita dance társulat. A két premier különböző nézőközönséget szólít meg: a gyerekeket a Hacukaland táncos öltözőshow várja, míg a felnőtteknek a Sziget című komolyabb hangvételű táncmonológgal készülnek.

A 2006-ban alakult Góbi Rita Társulat egyedi tánctechnikákkal nyűgözi le a közönségét. Előadásaikban a mozgás, a zene és a vetített látványvilág, fénytechnika szoros összhangja teremti meg a darabok futurisztikus atmoszféráját. Az egyedi koreográfiák stílusának jellemzője a geometria, a minimalizmus, a redukcióra való törekvés, illetve az ösztönös, a monoton és ismétlődő, miniatűr mozgásokból kibontakozó test- és állapotváltozások összehangolása.

Részlet a Sziget című előadásból (Fotó: Bobál Katalin)

A Sziget című táncelőadásban is nagy szerepet kap a geometriai pontosság és a lecsupaszított mozgásrendszer, amely két szigetbe zárt lény egymás körüli bolyongását fejezi ki a tánc és a képzőművészet határán. A megmutatkozás és kapcsolódás vágyát hullámzásszerűen teríti maga alá a rejtőzködés és a félelem. Ezt idézi meg Góbi Rita és Maurer Milán táncmonológja, amelyben a két fél néha több is, mint egy egész. A Szigetet december 14-én a Trafóban láthatja először a közönség.

Góbi Rita társulata idén a legfiatalabb korosztálynak is kedveskedik egy táncos öltözőshow formájában. November 12-én a kaposvári BábSzínTérben tekinthetik meg kicsik és nagyok a Hacukaland című produkciót. Az előadás egy különleges reggel történetét tárja a gyerekek elé. Egy olyan reggelt, amely során a cipőink önálló életet kezdenek élni, a zoknik a lábunk helyett a kezünkre másznak, a fésű beleakad a hajunkba és a szoknya sem akar a helyén maradni. A szokatlan napindítást Góbi Rita koreográfiája kelti életre a színpadon.

Kiemelt kép: Részlet a Hacukaland című előadásból (Fotó: Piti Marcell)