A simonpusztai Szőcs Géza Nemzeti Lovaskultúra Központ a téli időszakban hatalmas fűtött rendezvénysátorral várja a családokat: Advent utolsó vasárnapján, a két ünnep között, valamint januárban is zenés szórakozásra invitálják a nézőket.

Az ünnepi eseménysorozatot egy téli Gálaműsorral nyitották meg november 27-én a Szőcs Géza Nemzeti Lovaskultúra Központban, december 5-én pedig a hagyományokhoz híven idén újra lovasszánon érkezett a Mikulás. „Fontosnak tartjuk, hogy rendezvényeinket a nemzeti összefogás jegyében valósítsuk meg, melyen keresztül hazánk, történelmünk és egy kicsit a jövőnk is közelebb kerülhet honfitársainkhoz. A mai rohanó világban egyre lényegesebb, hogy kimozduljunk a természetbe, kicsit megálljunk, kikapcsolódjunk. Az állatok közelsége, a Nemzetünk értékrendje átlengi Központunk szellemiségét, az állatszeretetre nevelés a kulturális értékeink, a hazafias öntudat megismertetése a legfőbb küldetésünk” – nyilatkozta István Gábor, a Simonpuszta Nemzeti Lovas és Hagyományőrző Egyesület alelnöke.

December 19-én, a negyedik adventi gyertya meggyújtását követően 17 órakor a Charles Dickens Karácsonyi ének című regénye alapján született Isten pénze című családi musicalt tekinthetjük meg Vizeli Csaba rendezésében. A Tolcsvay László, Müller Péter és Müller Péter Sziámi által írt zenés mű a legtöbbet játszott magyar musicalek egyike. Főhőse a lelkileg sivár, idősödő milliomos, Ebenezer Scrooge, akit még karácsonykor is csak anyagi ügyei foglalkoztatnak. Pénzt azonban nem adományoz a szegényeknek, mert úgy gondolja, a gyengének pusztulnia kell. Ez a velejéig kapzsi ember kap egy utolsó esélyt halott üzlettársa szellemének képében, aki „látogatásakor” életének korábbi szentestéire invitálja. Emlékeiben kalandozva eszmél arra, mennyivel gazdagabb volt, amikor még nem a pénz számított az egyetlen értéknek, melyért lelkesedni tudott, és kibukkan belőle a lelke mélyén őrzött szeretet. Múltunk emlékei, jelenünk valói, jövőnk árnyai mind arról vallanak, kik voltunk, kik vagyunk, kivé válhatunk. A Magyar Történelmi Színház és a Magyarock Dalszínház közös koprodukciójában született előadásra jelképes áron, mindössze 1000 forintért válthatunk most jegyet. 

Jelenet az Isten pénze című musicalből (Fotó: Magyarock Dalszínház)

December 30-án, szilveszter előestéjén 18 órai kezdettel egy másik népszerű magyar musical, a Made in Hungária kerül bemutatásra. A Fenyő Miklós és Tasnádi István által írt darabot szintén Vizeli Csaba rendezésében láthatjuk. Január 8-án pedig Újévi Gála keretében a legismertebb és legkedveltebb musicalrészletekkel várják a nézőket, melynek folyamán számos sztárfellépőt láthat a közönség. Az est házigazdája Laklóth Aladár, színművész, a Magyar Történelmi Színház igazgatója lesz. 

Kiemelt kép: Jelenet az Isten pénze című musicalből (Fotó: Magyarock Dalszínház)