Két év kihagyás után május 1-jén 14 órától ismét megrendezésre kerül a Vígmajális, amelynek keretein belül a színház közönsége és a társulat tagjai együtt ünnepelhetik a teátrum születésnapját.

Az eseményen 14 órától gyerekprogramok és gyereksarok várja a legkisebbeket, 15 órától pedig Rudolf Péter igazgató ismerteti a következő évad bemutatóit, ezt követően pedig koncertet tartanak a Vígszínház 125 éves történetének legnépszerűbb dalaiból válogatva. A műsort követően a társulat tagjai dedikálnak 18 óráig. A délután folyamán jegy- és bérletvásárlásra is lesz lehetőség, ami azért is fontos, mert azok a nézők, akik áprilisban megváltják a jegyeket a következő évadra, ingyenesen részt vehetnek a koncerteken. Az új bérletesek részvétele azonban regisztrációhoz kötött: amennyiben részt szeretnének venni az eseményen, a bérletüket a regisztracio@vigszínhaz.hu email címre kell elküldeni április 26-án 16 óráig.

Este egy különleges koncertet láthatnak a nagyszínpadon: 19 órától a Vígszínház történetének emblematikus szerzeményeiből hallhatnak válogatást. Olyan klasszikusok népszerű slágerei csendülnek fel, mint a Csókos asszony, a Fekete Péter, a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról, A padlás vagy A Pál utcai fiúk, megidézve a 125 éves teátrum különböző korszakait a társulat művészeinek előadásában, nagyzenekari kísérettel.

Az eseményt 15 órától a Vígszínház hivatalos facebook oldalán élőben is követhetik azok, akik nem tudnak részt venni azon.

Kiemelt kép: Pillanatkép a 2020-as Vígmajálisról (Fotó: Vígszínház)