Már javában elkezdődött a készülődés az új évadra a Miskolci Nemzeti Színházban. Múlt héten két új darab olvasópróbájára is sor került: a Kasimir és Karoline című szerelmi történetet és a Bolha a fülbe című vígjátékot már októberben megtekintheti a közönség.

Féltékenység, félreértések, mulatságos helyzetek, jó poénok. A Miskolci Nemzeti Színház társulata október 15-én színpadra állítja Georges Feydeau vígjátékát, amely garantáltan mosolyt csal a közönség arcára. A Bolha a fülbe egy 1907-ben íródott farce, azaz szituációs komédia, amely napjainkig népszerű a színházbarátok körében. A miskolci feldolgozást Rusznyák Gábor rendezi. A főszerepben: Simon Zoltán, Czvikker Lilla, Rózsa Krisztián, Lajos András, Harsányi Attila és Rudolf Szonja lesz látható.

Keszég László Kasimir és Karoline rendezése a 30-as évekből a 70-es évekbe helyezi át Ödön von Horváth szerelmi történetének eseményeit. Így az 1929-es gazdasági világválság helyett Nyugat-Németország kapitalizmusból és demokráciából való kiábrándulása fogja megadni a bonyodalmak történelmi hátterét. Az átirat feltehetőleg aktuálisabbá fogja tenni az eseményeket a mai közönség számára. A nehéz sorsú szerelmesek szerepében Bodoky Márkot és Prohászka Fannit láthatjuk.

Kiemelt kép: A Bolha a fülbe olvasópróbája a Miskolci Nemzeti Színházban (Fotó: Miskolci Nemzeti Színház Facebook)