A 2020/21-es szezon tervezett bemutatóit a Trojka Színházi Társulásnál is el kellett halasztani a pandémiás helyzet miatt, most az egy éves kényszerszünet után azonban nagy munkakedvvel, magabiztosan futnak neki a következő évadnak, melynek szlogenje: „Élünk!

A társulat tovább játssza korábban bemutatott nagysikerű előadásait, ráadásul az idei évadtól az összes korábbi produkciónak a KuglerArt Szalon ad majd otthon. A tervek szerint a nézők az Anna Karenina befejezetlen történetét, a Cseresznyéskertet és a Silence Bookot is láthatják majd ebben a szezonban, de több régi szerepben is régi-új arcokat mutatkoznak be. Gryllus Dorka szerepét a Cseresznyéskertben Szávai Viktória veszi át, míg Nagy Dóra szerepeit ideiglenesen Kovács Vanda (Anna Karenina befejezetlen története), Ténai Petra (Cseresznyéskert) és Eke Angéla (Silence Book) játssza tovább. Soós Attila a következőkben a rendezésre és a társulatvezetésre koncentrál, így az ő szerepeiben Ivanics Tamást láthatják a nézők mindhárom futó előadásában. Mindemellett idén új dramaturg-gyakornok is csatlakozott a Trojkához Abai-Szabó Tamás személyében.

Jelenet a Cseresznyéskert című előadásból (Fotó: Bokor Krisztián)

A 2021/22-es évad tekintetében a Trojka újragondolt formában, a jelen körülményekhez alkalmazkodva, de továbbra is meg akarja valósítani a korábban meghirdetett, de a járványhelyzet miatt elhalasztani kényszerült produkcióit. Az első új bemutatóra 2022 márciusában kerülhet sor: a Lars von Trier azonos című filmje nyomán készült Dogville régi vágya a társulatnak. A Trojkához idén vendégként csatlakozó Fullajtár Andrea mellett a fontosabb szerepekben Eke Angéla, Sipos Vera, Bárnai Péter és Mátrai Lukács Sándor lesz látható. A produkció dramaturgja az elsősorban filmdramaturgként és filmrendezőként ismert Kerékgyártó Yvonne, a látványért és a jelmezekért Lakatos Márk felel, az előadást Soós Attila rendezi. A bemutatóra az óbudai Esernyős Kulturális Központban kerül majd sor.

A Dogville után egy újabb film feldolgozásával jelentkeznek: John Cassavetes Arcok című művének színpadi adaptációját kezdik el próbálni. A szövegkönyvet Karafiáth Orsolya készíti, az előadás főszerepében pedig Balsai Mónit láthatják a nézők. Ezúttal is Lakatos Márk segíti látvány- és jelmeztervezőként a csapat munkáját, a rendező pedig Soós Attila lesz. A bemutató a tervek szerint 2022 májusában várható, szintén az Esernyő Kulturális Központban.

A Trojka Színházi Társulás hitvallása a 2021/22-es évadra az új videokampány üzenete is: „Élünk, és az élet megy tovább!” A színház élete azonban elképzelhetetlen jelen levő közönség nélkül. Ezért a társulat tagjai alig várják, hogy a következő évadban újra találkozhassanak nézőikkel a Trojka régi és új előadásain – hogy újra színházat csinálhassanak együtt, közösen!

Kiemelt kép: Gryllus Dorka és Mátrai Lukács Sándor, az Anna Karenina befejezetlen története főszereplői (Fotó: Bokor Krisztián)