Szeptemberben és októberben egy társas monodrámát és egy új premiert is megtekinthet a nagyközönség a Trafó színpadán, mindkét előadás a Staféta program keretében jött létre.

Szeptember 6-án a Cég négy fős alkotócsoportja, meghívott alkotótársakkal kiegészülve mutat be egy olyan főhőst, aki a függőségével küzdve tíz napot tölt el az erdőben. Az emlékeit és meglátásait diktafonra veszi, közben monológokban és zenében keresi a válaszokat az önismereti út során. Kárpáti Pál színész, rendező Hogy a barátaim egyszer végighallgassanak darab során egy személyes történetet mesél el élet-mozaikokon keresztül, az előadásból pedig megtudhatjuk, milyen az, amikor meglelünk egy fontos felismerést, csak még nem tudjuk mit kezdünk vele.

Október 7-én újabb premiernek ad otthont a Trafó nagyterme, egy régi klasszikust saját átdolgozásban nézhetünk meg a színpadon Moby Dick, vagy a fehér bálna címmel. Fekete Ádám rendező gyermekkorának kedvenc olvasmányába beleszövi a kortárs férfi gondolatait is: Mit tesz vagy érez nyolc tettvágytól fűtött férfi, ha összezárják?

Kiemelt kép: Hogy a barátaim egyszer végighallgassanak próbajelenete (Fotó: Simon Iringó)