A nagy érdeklődés hatására két alkalommal is megrendezésre kerül az MVM Karácsonyi Koncert a Zeneakadémia Nagytermében december 18-án. Az esti műsorra már november közepén elfogytak a jegyek, ezért a hangverseny rendezői délelőtt 11 órakor egy újabb koncerttel örvendeztetik meg a közönséget egy kicsit megváltoztatott programmal, egy részben, szünet nélkül.

Az MVM Karácsonyi Koncert méltó megnyitása a karácsonyi időszaknak, és egyben lezárása az idei esztendőnek. A 11 órai hangversenyen közreműködik Balázs János (zongora), Baráti Kristóf (hegedű), Drahos Béla (fuvola), Szentpáli Roland (tuba), és Vígh Andrea (hárfa). A délelőtti zenei műsoron felcsendül többek között Ibert Entr’acte, Gluck Boldog lelkek tánca, Csajkovszkij Melódia, Liszt Ferenc Ave Maria (Róma harangjai), Szentpáli Roland Carmen-fantázia és Saint-Saëns Fantázia című darabjai.

A 19 óra 30 perckor kezdődő koncerten fellép Balázs János (zongora), Baráti Kristóf (hegedű), Drahos Béla (fuvola), Kelemen Barnabás (hegedű, brácsa), Kokas Dóra (gordonka), Kokas Katalin (hegedű), Perényi Miklós (gordonka), Szatmári Zsolt (klarinét), Szentpáli Roland (tuba), és Vígh Andrea (hárfa). Az esti hangversenyen más művek mellett elhangzanak Ibert Entr’acte, Dvořak g-moll rondó, Puccini-Balázs Lauretta áriája, továbbá Ravel Bevezetés és allegro című alkotásai.

A két hangverseny részletes műsora a www.azongora.hu oldalon tekinthető meg. Az MVM Koncertek-A Zongora-sorozat január 25-én folytatódik a Müpában Bogányi Gergely zongorakoncertjével.

Fotó: Kelemen Barnabás (Forrás: Zeneakadémia)