Immáron hagyomány, hogy augusztusban a szombathelyi Weöres Sándor Színház társulata egy könnyed, nevettető bemutatóval teszi felejthetetlenné a nyár utolsó estéit. Idén sem lesz ez másképp, Carlo Goldoni 1746-os darabját, a Két úr szolgája című műfajteremtő polgári vígjátékot Hamvai Kornél átdolgozásában láthatják a nézők augusztus 15-től a Megyeháza udvarán. A főnök meg én meg a főnök című komédiát Réthly Attila állítja színpadra, a napokban megtartották az olvasópróbát is.  

Truffaldino, a pizzafutár első megrendelője a tarantói maffia rettegett főnöknője, ez ugye eleve nem könnyű helyzet. Az pedig csak tovább ront az amúgy is kényes szituáción, hogy kiszállítás közben karambolozik a közeli város donjával, akiről mindenki azt hitte, hogy halott… Innentől kezdve pedig a nézők csak még nagyobb kalamajkára számíthatnak, ugyanis lesz itt álruha, félresiklott leszámolás, egymást kereső, de nem találó szerelmesek… Truffaldino eközben pedig mindent megtesz, hogy teljesítse a két főbűnöző kéréseit…

A darabot játssza Jámbor Nándor (Truffaldino), Nagy Cili (Beatrice), Bezerédi Zoltán (Pantalone), Dunai Julia (Clarice), Jordán Tamás (Dr. Lombardi), Balogh János (Silvio), Orosz Róbert (Florindo), Mertz Tibor (Brighella) és Gonda Kata (Smeraldina).

A főnök meg én meg a főnök olvasópróbája (Fotó: Mészáros Zsolt / Weöres Sándor Színház)

Kiemelt kép: Bezerédi Zoltán az olvasópróbán (Fotó: Mészáros Zsolt / Weöres Sándor Színház)