Keszég László végre az online tér hátra hagyásával próbálhatja Friedrich Dürrenmatt 1956-ban írott nagyívű szerepeket kínáló drámáját, Az öreg hölgy látogatását. A debreceni Csokonai Színház elődásának még nincs pontos premierdátuma, de azt már lehet tudni, hogy valamikor októberben debütál Kubik Anna, Herczeg Tamás, Varga Klári és Bakota Árpád főszereplésével.

„Heti próbatáblát készítettünk, tehát nem mindenki próbált mindig, a rendezőasszisztens Sóvágó Csaba és én vettünk részt mindegyik próbán. A néhány nap után visszatérő színészek mindig boldognak tűntek, hiszen ez a fix kétórás elfoglaltság strukturálta a napjainkat, frissen tartotta valamilyen szinten az agyunkat és alapos elemzésekre, az anyagról történő eszmecserékre is lehetőséget adott. Ebben léptünk előre. Nem utolsó sorban a szövegtudást is frissen tartotta.” – mondta a rendező, amikor arról kérdezték, hogy a karantén alatti Zoom próbák hogyan segítették az előadás létrejöttét.

A szerző által tragikus komédiaként meghatározott darab egy izgalmas krimibe oltott lélektani dráma, amely a legelvetemültebb emberi cselekedeteken keresztül szembesít minket a lelkiismeret és a pénz különleges viszonyával, októbertől a decemberi Csokonai Színház színpadán.

Kiemelt kép: Keszég László Az öreg hölgy látogatása című darab próbáján (Fotó: Csokonai Színház Facebook oldala)