A világjárvány okozta rendkívüli helyzetben a közös élmények még értékesebbé váltak, éppen ezért a Libri könyváruház idei karácsonyi kampányával az olvasóközösségek és az emberi kapcsolatok fontosságára hívja fel a figyelmet.

A Libri szeretné a könyvek közösségalkotó erejét bemutatni, ezért megalkotta Magyarország Könyvtérképét: november közepétől arra buzdítják az olvasókat, hogy töltsék fel a Libri Könyvtérképére azokat a könyveket, amiket a legjobban szerettek, amik a legfontosabb szerepet játszották az életükben: legyen szó az első gyerekkori mesekönyvről, kamaszkori kedvencekről, vagy akár az egész életüket végigkísérő, újra és újra kézbe kerülő mesterművekről. A Könyvtérkép segítségével egy olyan közösségi térben találhatjuk magunkat, ahová feltöltve kedvenc könyveinket, felfedezhetjük azokat az ismeretlen könyvrajongókat, akikkel hasonló az ízlésünk, akiknek ugyanazok a könyvek voltak a kedvesek. A böngészés mellett a többi olvasó virtuális polcán megjelenő könyvekre is rá lehet keresni, és így megtalálni, hogy kikkel vannak közös könyvélményeink. Emellett naponta új meglepetések is várják a Könyvtérkép látogatóit: böngészés közben elrejtett kincseket is találhatunk, illetve a kincskeresők egy irodalmi tudáspróbán is részt vehetnek.

A Csillagtérképet végigböngészve olyan közéleti személyiségek kedvenc olvasmányait is megismerhetjük, mint például Grecsó Krisztián, Szabados Ágnes, Vecsei H. Miklós vagy Kemény Zsófi. Az országos kampány végén az is kiderül, hogy melyik könyvet tették fel a legtöbben személyes könyvespolcukra, vagyis fény derül arra is, hogy mi Magyarország legkedvesebb olvasmánya.

Kiemelt kép: Vecsei H. Miklós (fotó: Balogh Zoltán) és Grecsó Krisztián (fotó: Bazánth Ivola)