Újra várják a látogatókat a Várkert Bazárban, többek között kertmozis vetítésekkel, zenés produkciókkal, koncertekkel, irodalmi estekkel és tematikus sétákkal.

A Várkert Bazár legújabb programsorozatával, a VárKERT Mozi sorozattal indítja a nyarat július 15-én, amely során a közelmúlt legjobb magyar alkotásait tekinthetik meg a filmkedvelők. Első alkalommal a Foglyok című alkotás lesz látható, amely után a filmhez kapcsolódó online beszélgetésen Deák Kristóf Oscar-díjas rendező és Sodró Eliza színművész vesz részt. A szezont augusztus 31-én a Márai Budapestje – Budán lakni világnézet című irodalmi előadással zárják majd, amely során Hirtling István színész közreműködésével Mészáros Tibor irodalomtörténész, a Márai-hagyaték gondozója, fotókkal, kordokumentumokkal és zenékkel gazdagítva tárja a közönség elé az író munkásságát.

Mind ezek mellett Budai Várséták néven különböző tematikájú túrákon vehetnek részt az érdeklődők az elkövetkezendő két hónapban, többek között az új Hauszmann Paripái címet viselő sétán, amelyen a résztvevők megtekinthetik a Nemzeti Hauszmann Program keretében újjáépült Lovardát is. Július 2. és augusztus 27. között pedig a Zenélő Budapest fesztivál keretein belül ingyenesen látogatható koncerteknek is helyt ad a gyönyörű panorámával rendelkező budai Vár.

A Várkert Bazár és a Budai Várséták részletes programkínálata, valamint a jegyekkel kapcsolatos információk a www.varkertbazar.hu weboldalon olvashatók.

Kiemelt kép: Sodró Eliza (Fotó: index.hu) és Hirtling István (Fotó: hallgatniaranyt.hu)