A Városmajori Szabadtéri Színpad megnyitja kapuit egy rokon művészeti ág, a filmművészet szerelmesei előtt is. Céljuk, hogy felelevenítsék a múlt század egyik legizgalmasabb találmányát, a filmélményt a szabadban felkínáló kertmozit. Ezért a Városmajori Szabadtéri Színpad is csatlakozik a Budapest Film kezdeményezéséhez, a fővárosi kertmozi kultúra újjáélesztéséhez, így a nyári szezonban több alkalommal, legendás magyar filmek kerülnek vetítésre.

Az utóbbi időben egyre több dologról töröljük le a port és élesztjük fel a megkopott trendeket. A kertmozi életre hívásával nosztalgiázunk, mert nosztalgiázni egyszerűen jó: olyan élmény, amely vagy a fiatalságába kíséri vissza a nézőt, vagy megmutatja a most fiataloknak, miben különböznek, miben hasonlítanak a régi élet szereplőire. Emellett a Városmajor vezetősége olyan új közösségi élménnyel szeretné bővíteni repertoárját, ahol nyáresti kikapcsolódásként családtagokkal, barátokkal vagy akár egyedül is – a retro jegyében tálalt – kultikus magyar filmeken szórakozhat majd a közönség.

A filmkultúra rajongói előtt nem titok, hogy a színházból gyakran vezet út a filmek világába, egy forrásból fakad mindkettő, és nem csak elférnek egymás mellett, de erősíthetik is a másik élményközvetítő értékeit. Így most a városmajori fák árnyékában kifeszítik a mozivásznat is, hogy népszerű, közkedvelt magyar filmek kerülhessenek vetítésre.

A filmvetítések kezdő időpontja minden vetítés során: 20:30, a mozijegyek pedig egységesen 800 Ft-ba kerülnek.

Részletes program:

Július 23. csütörtök – Csinibaba

Július 26. vasárnap – Roncsfilm

Július 27. hétfő – Egészséges erotika

Július 28. kedd – A tizedes meg a többiek

Július 29. szerda – A tanú

Augusztus 6. csütörtök – Macskafogó

Augusztus 10. hétfő – Megáll az idő