Április közepén, a kőszínházak közül elsőként az Örkény Színház ismertette, milyen bemutatókkal készül a jövőre. A Madách téri teátrum 2019-ben ünnepli megalapulásának 15. évfordulóját, és a jubileumi évadban az előzőnél is több új előadással várják a közönséget. Az első premier a Kertész utcai Shaxpeare-mosó lesz, melyet ugyan csak szeptember végétől játszanak, a próbákat már most megkezdte a társulat.

A különleges című előadás történetéről egyelőre még nem sokat tudni, de a szereplők nevéből kitalálható, hogy egy Rómeó és Júlia átiratra számíthatunk, melyet Bodó Viktor és Závada Péter közösen jegyeznek. A két fiatal szerelmest Kókai Tünde és Patkós Márton alakítják, a főbb szerepekben pedig Nagy Zsolt, Polgár Csaba, Hámori Gabriella, Csuja Imre, Takács Nóra Diána és Gálffi László is látható lesz. A Kertész-utcai Shaxpeare-mosó bemutatója szeptember 28-án lesz a nagyszínpadon.

Pillanatkép a Kertész utcai Shaxpeare-mosó olvasópróbájáról (fotó: Horváth Judit)

Szereplők: Máthé Zsolt (narrátor/Csupi/W. Shakespeare), Novkov Máté (Péter), Jéger Zsombor (Geri), Dóra Béla (Ábrahám), Nagy Zsolt (Tybalt), Polgár Csaba (Mercutio), Hámori Gabriella (Kapulekné), Csuja Imre (Kapulek), Gálffi László (Herczeg), Felhőfi-Kiss László mv. (Montág), Takács Nóra Diána (Montágné/Büfés), Vajda Milán (Benvolio), Ficza István (Párisz), Novkov Máté (Péter), Csákányi Eszter (Dajka), Mácsai Pál (Lőrinc barát), Kákonyi Árpád (Patikus), Kókai Tünde (Júlia), Patkós Márton (Rómeó)
Alkotók: Schnábel Zita (díszlettervező), Bányai Tamás (világítás), Závada Péter (szöveg), Gábor Sára, Turai Tamás (dramaturg), Kákonyi Árpád, Keresztes Gábor (zene), Keresztes Gábor (sound design), Horváth Éva (súgó), Dávid Áron e.h., Mózer Zsolt (ügyelő), Szabó Julcsi (a rendező munkatársa), Bodó Viktor (rendező)
Bemutató: 2019. szeptember 28. (Nagyszínpad)

Kiemelt kép: Pillanatkép a Kertész utcai Shaxpeare-mosó olvasópróbájáról (fotó: Horváth Judit)