Az utánozhatatlan humorú magyar író, Rejtő Jenő egyik legnépszerűbb művéből, A tizennégykarátos autóból készül koncert-színházi előadás a TRIP és a Városmajori Szabadtéri Színház koprodukciójában.

A tavalyi évad nagysikerű Ilf és Petrov: Tizenkét szék című előadása után idén Vanek úr groteszk kalandján kacaghat a közönség a Városmajorban. Rejtő, aki több generáció kedvence, A Budapest Bár zenekart is megihlette, akik szintén minden korosztályt elvarázsolnak zenéjükkel. A francia légió és a furcsa szerelmi történet ikonikus jeleneteihez a zenekar zenészei írták a készülő előadás 12 dalát, ezzel egy izgalmas összművészeti élményt teremtve a leendő nézők számára. A produkció rendezője a Jászai Mari-díjas Keresztes Tamás, aki egyben a díszlettervezője is a darabnak. A létrehozott látvány is fontos része az új műfajt teremtő produkciónak, amely nemcsak a koncert-színház titulust tudhatja magáénak, hanem az úgynevezett „képregényszínház” elnevezést is.

Az előadás folyamán a Budapest Bár zenekar élőben, „koncertszerűen” játszik majd, a dalokat pedig színpadi jelenetek, etűdök fűzik össze. A darab szereplői: Dankó István, Mentes Júlia, Mertz Tibor, Mikó István, Lengyel Benjámin, Rába Roland, Szécsi Bence és Tóth Balázs.

A produkció két estén, augusztus 13-án és 14-én 20 órától lesz látható a Városmajori Szabadtéri Színpadon.

Kiemelt kép: Mentes Júlia (Fotó: Színház- és Filmművészeti Egyetem), Dankó István (Fotó: Facebook) és Lengyel Benjámin (Fotó: starup.hu)