Ma ünnepli 50. születésnapját Kerekes Viktória, magyar színésznő.

Kerekes Viktória, 1970. június 21-én, született, Budapesten. Középiskolai tanulmányait Szentesen, a Horváth Mihály Gimnázium dráma tagozatán folytatta, itt érettségizett 1988-ban. A Színház- és Filmművészeti Főiskolára elsőre felvették, Kerényi Imre osztályába került, 1992-ben szerzett diplomát prózai színész szakon. Közvetlenül a Főiskola elvégzése után a budapesti Katona József Színházhoz szerződött. 1993 és 1995 között a Budapesti Kamaraszínház, 1995 és 1998 között a kecskeméti Katona József Színház színésznője volt. 1999-ben a Madách Színház társulatához szerződött, 2004-2017 között az Örkény István Színház társulatának tagja, 2017 óta szabadúszó.

Kerekes Viktória az Anyám tyúkja 1. című előadásban (fotó: Örkény Színház)

A színházi adattár szerint színpadi szerepeinek száma megközelíti az ötvenet, többek között olyan előadásokban láthatták a nézők, mint a Ványa bácsi (Jelena Andrejevna), Három nővér (Mása), Én és a kisöcsém (Vadász Frici), a Furcsa pár – női változat (Mickey), Kasimir és Karoline (Karoline), Vízkereszt, vagy amit akartok (Olívia), Az üvegcipő (Roticsné). Jelenleg az Örkény Színházban, a nőNYUGAT, az Anyám tyúkja 1-2., Az ügynök halála, a Mesél a bécsi erdő és  a Csoda és kósza előadásokban szerepel, vendégművészként. Az országos ismertséget a Jóban Rosszban című magyar napi sorozatnak köszönheti, amelynek 2005-ös indulásakor főszereplője volt, egészen 2009-ig találkozhattak vele a szappanopera rajongói. Azóta – többek között – látható volt az Anyám és más futóbolondok a családból című 2015-ös játékfilmben, valamint A Tanár című heti sorozatban is feltűnt epizódszereplőként.

1996-ban Arany Rózsa-díjjal tüntették ki, 1997-ben a kecskeméti Katona József Színház az év legjobb színésznőjének választotta.

Kiemelt kép: Kerekes Viktória (fotó: Örkény István Színház)