Megtartották az Örkény Színház következő bemutatójának olvasópróbáját: Dávid Attila Emma című monodrámáját a Jászai Mari-díjas, érdemes művész Kerekes Éva játssza majd.

Magyarországon minden második halállal végződő erőszakos bűncselekmény családon belül történik. Az Emma című darab célja, hogy betekintést nyújtson a zárt ajtók mögé, ahová „kívülálló” egymaga nem tud vagy nem akar belátni.  A családon belüli erőszak elszenvedői szinte kizárólag nők, gyermekek és az őket támogató családtagok, hozzátartozók. Emma fikciós személye több mint húsz mélyinterjú felhasználásával íródott, hogy rávilágítson az erőszak természetére. Szerintünk a bántalmazás folyamata megismerhető és ilyen módon elkerülhető – szélsőséges esetekben pedig határozott beavatkozással megakadályozható” – olvasható a drámai erejűnek ígérkező előadás színlapján.

Dávid Attila amellett, hogy írta a darabot, rendezőként is jegyzi majd, az alkotócsoporthoz csatlakozott továbbá még Giliga Ilka, aki a látványért felel, és Iszlai József, aki pedig a produkció zenéjét szerzi.

A premierre a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával ősszel kerül sor.

Kiemelt kép: Kerekes Éva az Emma olvasópróbáján (Fotó: Horváth Judit)