Formabontó kulturális eseménynek ad otthont szeptember 29-én a Villa Szilvia. Oroszlán Szonja és Szamosi Zsófia, Janikovszky Éva írásai alapján életre keltett halhatatlan nőalakok segítségével gondolkodnak közösen a 40-45 év feletti lét végpontjairól: a mindennapi mélységeiről és magasságairól. Őszinte kíváncsisággal és együttérzéssel vallanak arról, milyen válaszok, megoldások születtek bennük az élet különféle helyzeteire a negyedik X-en túl.

A különféle arcainkra igyekeznek közelebbről és mélyebben rátekinteni – pontosabban arra a képre, amit kifele mutatunk magunkról másoknak ebben a két(féle), sokszínű világban. Megfigyeléseik középpontjában a személyiségünk gyémánt-dimenziói állnak. A lemez két oldala fergeteges monológjait Szabó T. Anna és Lackfi János virtuóz szövegű versei követik: a VersLavinából népszerűvé és közismertté vált írások közül elhangzik Lackfi verse,  A nőci, ha negyven és Szabó T. Annától A nő, az akkor nő.

Az interaktív produkciót egy meglepetésvers zárja, Szabó T. Anna előadásában. A 2021-ben debütált produkció vers és próza különleges, szeretetteljes találkozása, ahol a közös nevező, a kapocs a játékosság és a derű. Afféle asszociáció-folyam: éles tükör – szavakból csiszolva. A különleges, budai helyszínen megrendezésre kerülő képzeletszínházi előadást követően, a két színésznő a produkció rendezőjével és a nézőkkel beszélget a színpadon. Az est házigazdája: Keresztes Szilvia, a Villa Szilvia tulajdonosa, az előadás rendezője: Tollár Mónika, dramaturg-rendező.

Kiemelt kép: A nő, ha elmúlt negyven (Fotó: Villa Szilvia)