A gyermek- és ifjúsági könyveket gondozó Ciceró Könyvstúdió 2019 óta jelentet meg képregényeket. Elsőként Noelle Stevenson Nimonája érkezett, ezt követte az Egérőrség, a Cserkeszterek, a Paper Girls – Újságoslányok, a Lore Olympus – Olümposzi históra sorozat, valamint Raina Telgermeier és Vera Brosgol művei. A kiadó most gyerek- és ifjúsági képregénypályázatot is hirdetett „Átváltozások” témakörben.

A pályázaton két kategóriát hirdettek meg: 6-12 éves, illetve 12 év feletti olvasóknak szánt képregényeket várnak. Egy pályázó mindkét kategóriában is beküldhet pályaművet, de kategóriánként legfeljebb három pályaművet jelölhet. Kategóriánként az első három helyezett mű megjelenési lehetőséget kap a Ciceró Könyvstúdió képregényantológiájában és alkotói honoráriumban részesül. A kiadó fenntartja a jogot, hogy a beérkező pályaművek ismeretében a díjazottak körét kibővítse. A pályázaton minden, 16. életévét betöltött alkotó vehet részt egyénileg vagy egy alkotói csoportként. A pályázóknak egy legalább 4, legfeljebb 20 oldalas, a teljes történetet bemutató képregényforgatókönyvet és 4 elkészült, A5 szabvány oldalméretű képregényoldalt kell beküldeniük digitális formátumban (PDF) a kepregenypalyazat@cicerokonyvstudio.hu címre, csatolmányként vagy letöltőoldalra mutató link formájában. A képregény lehet színes és fekete-fehér is, a grafika készülhet hagyományos grafikai eszközökkel vagy használhat kevert médiumokat, mindaddig, amíg felismerhetően őrzi a képregényformátumot. A képregény szereplői lehetnek kitalált vagy valós személyek is, de a pályamű nem kötődhet létező irodalmi műhöz vagy filmhez.

A pályázatra beküldött e-mail a pályamunkán kívül mindenképpen tartalmazza a pályázati kategória megjelölését (6-12 vagy 12+) és a pályázó alkotó(k) nevét és elérhetőségét, alkotócsoport esetén elég egy e-mailt küldeni, de a levélben ebben az esetben is szerepeljen felsorolva az összes érintett alkotó és az egyéni elérhetőségük. Egy e-mail több pályaművet is tartalmazhat, de a kísérőlevélben külön-külön meg kell adni, melyik pályamű melyik kategóriába tartozik.

Beküldési határidő: 2023. április 15.