Andrew Lloyd Webber 1986-ban bemutatott világhírű musicaljét, a francia Gaston Leroux regénye alapján készített Az Operaház Fantomját szüntelenül játsszák a planéta teátrumaiban, beleértve Magyarországot is, a budapesti Madách Színházban fut teltházzal a darab. Az évek során számos feldolgozás született már a kortalan alapanyagból (a legismertebb talán a 2005-ben, Gerard Butler főszereplésével készült filmváltozat), most pedig egy hazai képregényművész, Varga Tomi készített Leroux műve alapján egy művészi kötetet.

A Puliwood cikke szerint Az Operaház Fantomja képregény végre leszámol azzal a jelenséggel, hogy a címszereplő minden egyes feldolgozással elveszíti a szörnyjellegét és mindinkább átalakul egy szépséghibás, de vonzó rejtélyes alakká, ráadásul a feltörekvő színésznő, Christine Daaé és a torz lelkű Fantom kálváriáját „festményeket idéző művészeti stílusban, részletgazdag és igényesen színezett panelekben, érzelemkifejező arcokkal felvértezve meséli el nekünk”.

Forrás: Puliwood

Ha szeretnétek ti is elolvasni ezt a műalkotásnak is beillő képregényt, akkor magától Varga Tomitól vagy a nagyobb képregénybörzéken tudjátok megkaparintani.

Kiemelt kép forrása: Puliwood