A MANK és az Új Társadalom Intézet Alapítvány új, Képes beszéd című online irodalmi-művészeti programjának keretében összművészeti utazásra invitálják a nézőket. Így áprilisban és májusban is egy-egy, az online térben megjelenő videóval ismertetik meg a hazai művészeti élet kiválóságait a közönséggel.

Szersén Gyula Jászai Mari- és Tolnay Klári-díjas és Császár Angela Jászai Mari-díjas színművészek tolmácsolásában hallhatjuk a többi között Illyés Gyula, Ady Endre és József Attila verssorait, ráadásul a nemrég elhunyt Szersén Gyula egyik utolsó felvétele is látható lesz a videóban. A programban részt vesz továbbá Kisfaludy Zsófia színésznő, magánénekes, akit gitáron Hajdú Lívia kísér. Az ő közreműködésükkel Rakovszky Zsuzsa, Szabó T. Anna, Rúzsa Magdolna és Cserháti Zsuzsa művei kelnek új életre.

A programot kezdeményező Takács Bence Ervin, a Mondj Te is egy verset kulturális egyesület alapítója és az Új Társadalom Intézet Alapítvány célja, hogy hazánk verskincsét megismertessék és megszerettessék, valamint a pódiumművészet szellemet és lelket építő eszköztárának népszerűsítsék, és a helyi közösségek értékalapú megerősítését elősegítsék.

A előadóművész-műsorvezető ezen célkitűzések mentén fogott össze a vizuális művészetek központjával, a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft.-vel, amely sokrétű tevékenységével és támogatásrendszerével hozzájárul színvonalas alkotások létrehozásához, valamint azok megismertetéséhez.

Kiemelt kép: a Képes beszéd felvétele (Fotó: MANK)