A fátyollebbentő címmel nyílt kamarakiállítás a kaposvári Csiky Gergely Színházban Keleti Éva képeiből, a tárlat A képzelt beteg című komédia bemutatójához kapcsolódik.

Elhunyt színészóriásaink portréi elképesztő történeteket rejtenek magukban színházról, szeretetről és szerelemről, megannyi megfoghatatlan érzésről, nagy művészeink lelkéről. Hatvani Mónika, A fátyollebbentő szervezője és rendezője az előkészületek során nem csak az önmagukban is lenyűgöző fotográfiákkal, hanem az említett történetek felkutatásával, megismerésével is részletekbe menően foglalkozott. A magukkal ragadó, olykor szinte hihetetlen elbeszélések igazi időutazásra invitálnak majd minden érdeklődők, akik a Csiky Gergely Színház szervezésében október 9-én induló tárlatvezetéseken vesznek részt.  

A három turnusban, 11, 15 és 17 órakor induló program ingyenesen látogatható, ugyanakkor regisztrációhoz kötött, a részvételi szándékot a jegyiroda@csiky.hu e-mail címen lehet jelezni.

A kiállítás létrehozásában közreműködött: Keleti Éva, Kossuth-díjas, Balázs Béla-díjas, Táncsics Mihály-díjas, Prima Primissima-díjas, Pulitzer-Emlékdíjas, érdemes és kiváló művész, L. Péterfi Csaba, Szarka Klára, Keleti Éva kurátora, Tilinger Sándor, a Somogyi Fotóklub tagja, Dr. Hegedüs György, a Somogyi Fotóklub elnöke és Csordás József István, gyűjtő.

Kiemelt kép: Dr. Fülöp Péter a kiállításmegnyitón (Fotó: Berkesi Ágota Mirjam)