Magyarországi ősbemutatót tart februárban az Orlai Produkciós Iroda. A Jurányi Inkubátorházban állítják színpadra Kerékgyártó István drámáját, mely kegyetlenül éles reflektorfénnyel pásztázza a magyar társadalom szinte teljes keresztmetszetét, a minisztertől a drogos fiúig, a nagyvállalati vezérigazgatótól a bolti eladóig.

Kerékgyártó először Puzzle címmel írta meg a darabot, ebből született később a Hurok című regénye. A két műből készített előadást Bagossy László, aki a németországi, német nyelvű premier után idehaza is színpadra viszi a kortárs magyar drámát. A Hurok történetét napjaink emberének alávetettsége, kiszolgáltatottsága mozgatja. A megalázottból egy csapásra megalázó lesz, aki éppen olyan kegyetlenül kínozza áldozatát, ahogy őt nemrég bántalmazták. Életünk minden pillanatát uralja a pénz, a mohóság, viszont fájóan hiányzik a szolidaritás, az irgalom.

Szereplők: Mészáros Máté, Debreczeny Csaba, Járó Zsuzsa, Nagy Dániel Viktor, Epres Attila, Rába Roland, Gombó Viola Lotti eh., Dékány Barnabás, Kákonyi Árpád/Lengyel Zoltán (Csembaló)
Alkotók: Kerékgyártó István (író), Bagossy Levente és Virág Vivien (látványtervezők), Kákonyi Árpád (zenei vezető), Szakács Zsuzsa (a rendező munkatársa), Bagossy László (dramaturg és rendező), Orlai Tibor (producer)
Bemutató: 2019. február 23., Jurányi Inkubátorház