Magyarország (egyik) legszebb területén, a Káli-medencében idén már 5. alkalommal kerül megrendezésre augusztus 2. és 6. között a KŐFESZT, a nyugalom fesztiváljának is nevezett rendezvény.

Az egész napos programok összeállításakor a szervezők minden korosztályra gondoltak, így folyamatosan lehet kézműveskedni, vagy a kirakodóvásáron kincseket vadászni. A zenei kínálat rendkívül színes és izgalmas, fellép többek között Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák, Pál István Szalonna és bandája, Tóth Gabi, a Szent Efrém énekegyüttes, Lovászi Edina, a Swing Girls és Pély Barna is. Több képzőművészeti kiállítás, interaktív gyerekprogram, lovasbemutató és táncház is színesíti a folklórt és a hagyományőrzést fókuszba helyező, egyedülálló rendezvényt. Kitelepül a Kormányablak, így lesz lehetőség a lejárt okmányokkal kapcsolatos ügyintézésre is. Az 5 napos esemény valódi kuriózumnak számít a fesztiválok kínálatában, ugyanis minden program ingyenes. Ráadásul az Európa Kulturális Fővárosa programok keretén belül, a MÁV és a Volánbusz jóvoltából kedvezményes áron, 2023 Forintért lehet (oda-vissza) a KŐFESZT-re utazni.

A KŐFESZT ingyenes rendezvénysorozatot a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program, a Kőkút Kert Vendéglő és az NKA Kárpát-medencei Kultúrpajta és Tündérkert Hálózat támogatja.

Kiemelt kép: Pillanatkép a tavalyi KŐFESZT-ről (fotó: Steindl Gabriella)